Νίκος Κοτζιάς:Ας κοιτάξει η κυβέρνηση τα σοβαρά εθνικά θέματα και να σταματήσει άμεσα τις διώξεις

Ημερομηνία:

Τα πρώτα βήματα της νέας πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΞ κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που έχει ανάγκη η πατρίδα, προκειμένου να προάγει τις εθνικές της υποθέσεις. Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ προωθεί προαποφασισμένες εκκαθαρίσεις που θυμίζουν άλλες εποχές και δεν συνάδουν με τον δημοκρατισμό και με την ιδιότητα κράτους μέλους της ΕΕ, αλλά μάλλον σε τυραννικά καθεστώτα. Η πρωτοφανής δίωξη κορυφαίων στελεχών του ΥΠΕΞ δεν συνάδει με την εφαρμογή αρχών χρηστής διοίκησης. Προσβάλλει δε, τα στελέχη του ΥΠΕΞ που υπηρετούν με επαγγελματισμό όλες τις κυβερνήσεις, ανεξάρτητα πολιτικού χρώματος, τιμώντας τον όρκο τους.

Η ΝΔ διώκει άριστα στελέχη του ΥΠΕΞ με μοναδική κατηγορία ότι αυτά «έκαναν καλά την εργασία τους παρόλο που η χώρα είχε τον συγκεκριμένο ΥΠΕΞ»! Αυτά είναι πρωτοφανή στην ιστορία της ελληνικής διπλωματίας. Ο Ν.Δένδιας ανακαλεί στην Αθήνα, όλους τους ανώτατους διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες που δεν είναι αρεστοί σε ένα παράκεντρο. Παράκεντρο που δεν θέλει πατριωτική λύση για το Κυπριακό και έπαιξε με ακροδεξιές θέσεις στο Ονοματολογικό. Επιπλέον, ο νέος ΥΠΕΞ ακύρωσε μεταθέσεις που είχαν αποφασιστεί και προγραμματιστεί εδώ και μήνες. Έκανε δε και ένα πρωτοφανές ατόπημα: Ουδέποτε άλλοτε και σε καμία χώρα του κόσμου Υπουργός εκδίωξε διευθυντή διπλωματικού γραφείου προηγούμενου Υπουργού. Ντροπή του.

Συνιστώ στην παρούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ, να αλλάξει άμεσα ρότα και να σοβαρευτεί. Της συνιστώ, επίσης, να πάψει να εκθέτει με την μικρόνοια πολιτική της τη χώρα διεθνώς. Να ενσκήψει, επιτέλους, με αίσθημα ευθύνης στην αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, μακριά από προσωπικές εμπάθειες αναρμόδιων κύκλων του ΥΠΕΞ. Να μελετήσει τους φακέλους που δεν γνωρίζει. Οφείλει δε, να αξιοποιήσει τις σημαντικές επιτυχίες της προηγούμενης Κυβέρνησης και να χτίσει περαιτέρω πάνω σε αυτές.

Ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο ΥΠΕΞ έχουν και αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας αντιληφθούν, δεν μπορεί να θέλουν τους καρπούς από την αναβάθμιση της χώρας και ταυτόχρονα αμαχητί να επιτρέπουν τη δίωξη όσων δούλεψαν για αυτήν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δικαίωση για τον Ν. Ανδρουλάκη η εισαγγελική...

Τι αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή...

Ο Ανδρέας γεννήθηκε, για να μην πεθάνει...

Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή ένας από τους μεγαλύτερες...

Δικαίωση για τον Ν. Ανδρουλάκη η εισαγγελική...

Τι αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή...

Ο Ανδρέας γεννήθηκε, για να μην πεθάνει...

Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή ένας από τους μεγαλύτερες...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: «Τον είδα ενεργό στα social media» – Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό

Μαρτυρίες στο «Τούνελ» από την τελευταία επικοινωνία του 33χρονου...

Εθνικό Απολυτήριο: Ο οδικός χάρτης για διάλογο 9 μηνών

Την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί στη Βουλή η πρόταση...

Κρήτη: Το σπαρακτικό αντίο της κόρης στη μητέρα της που χάθηκε στο φονικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Η 59χρονη γυναίκα σκοτώθηκε χθες ενώ τρεις ακόμη τραυματίστηκαν...