Ηράκλειο : Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα»

Ημερομηνία:

Από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη εκδόθηκαν σε μορφή e-book τα πεπραγμένα του διεθνούς συνεδρίου με θέμα: «Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα», που πραγματοποιήθηκε από 19 έως και 22 Οκτωβρίου 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το συνέδριο είχε διοργανωθεί για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, το «Εργαστήριο για τη μελέτη της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στην καταληκτήρια συνεδρία του είχε αποφασιστεί η έκδοση των πρακτικών σε ηλεκτρονική μορφή και η Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.) υποσχέθηκε να την υλοποιήσει. Τη φροντίδα για την έκδοση ανέλαβε το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, ενώ την επιμέλεια της έκδοσης η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Σοφία Κανάκη. Ο σχεδιασμός ανήκει στο Motive Creative Design Studio.

Τα Πεπραγμένα είναι διαθέσιμα για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα του Μουσείου, στον σύνδεσμο
https://www.kazantzaki.gr/gr/publications

Πληροφορίες:
Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
2810 741689 | info@kazantzaki.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηράκλειο:Μια σημαντική είδηση στην ανασκόπηση του...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Η κήρυξη περιοχών του...

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο ΠΑΓΝΗ

Διήμερο δράσεων σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ. Με παρέμβαση στο ΠΑΓΝΗ,...

Δήμος Ηράκλειο:Μια σημαντική είδηση στην ανασκόπηση του...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Η κήρυξη περιοχών του...

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο ΠΑΓΝΗ

Διήμερο δράσεων σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ. Με παρέμβαση στο ΠΑΓΝΗ,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού – Μετά τις 15 Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης

Αυξημένα περιστατικά κορονοϊού και νοσηλείες στα νοσοκομεία καταγράφονται το...

Έμφυλη βία: Τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης πριν από τη σωματική βία

Μια σχέση μπορεί να γίνει κακοποιητική πολύ πριν εμφανιστεί...

Έχει πρόσημο ο πατριωτισμός;

Αποτελεί ασφαλώς σύμπτωση, αλλά ο ενθουσιασμός των Ελλήνων για...

Μεταναστευτικό: Σχέδιο Πλεύρη για αναστολή ασύλου έως 30 ημέρες – Πότε θα ενεργοποιείται

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση έκτακτων μέτρων στα εξωτερικά...