Νίκος Ηγουμενίδης: Εντός εμβολιασμού τα «γαλάζια» στελέχη-Εκτός εμβολιασμού οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση

Ημερομηνία:

Στη Βουλή φέρνει με αναφορά του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης την κατεπείγουσα επιστολή του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» προς τον Πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την συνεχιζόμενη μη αναφορά-συμπερίληψη της πάθησης της πνευμονικής υπέρτασης στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό έναντι της νόσου COVID-19.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Ασθενών, στις επικείμενες φάσεις του εμβολιασμού «δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση» και ζητά την «άμεση ένταξη των ασθενών με πνευμονική υπέρταση στην φάση α’ του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου».

Από την πλευρά του, με την κοινοβουλευτική αναφορά ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης ζητά άμεσα ενημέρωση και τονίζει: «Αν όντως ισχύει ότι οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση δεν συμπεριλαμβάνονται στην προτεραιοποίηση και στις επόμενες φάσεις του εμβολιασμού, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να εξηγήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντί “γαλάζια” ή άλλα στελέχη να αποκτούν προτεραιότητα στον εμβολιασμό, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Ο κατάλογος της προτεραιοποίησης οφείλει να τηρείται, να είναι κρυστάλλινος, επαρκώς και επιστημονικώς τεκμηριωμένος και να μην αφήνει κανενός είδους παράθυρο παρερμηνείας».

Nίκος Ε. Ηγουμενίδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί...

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...

Γεωργία Ξυλούρη: Δράσεις στη μνήμη της δασολόγου...

Οι φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο στα Ανώγεια. Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις...

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί...

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...

Γεωργία Ξυλούρη: Δράσεις στη μνήμη της δασολόγου...

Οι φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο στα Ανώγεια. Φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 6 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Κυριακή, 6 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Πώς πληρώνεται η σεζόν: Τι ζητούν και τι δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους

Με αυξημένους μισθούς προσπαθούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί- Επιστρατεύεται η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας...

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – Πότε έρχονται τα 40άρια

Σε κλοιό καύσωνα τις επόμενες ημέρες η χώρα. Επικαιροποιήθηκε το...