ΓΣΕΕ:Πως αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Ημερομηνία:

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 (Αγίου Πνεύματος).
1. Η Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 (Αγίου Πνεύματος) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η ημέρα αυτή (Αγίου Πνεύματος) έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. Εξίσου, κατά τον ίδιο τρόπο, μπορεί να ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται νόμιμα κατά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.
Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση, τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.
2. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθώς και κωδικοποιήσεις συλλογικών ρυθμίσεων μπορούν να αναζητηθούν στη σελίδα του Ο.ΜΕ.Δ. στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.omed.gr/el/syllogikes-rythmiseis

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Scope Ratings: Αμετάβλητη αξιολόγηση για την Ελλάδα...

Τι αναφέρει η Scope Ratings για την πορεία της...

Oxford Economics: Ωφελημένη τουριστικά η Ελλάδα από...

Περί τα 28 εκατ. ταξίδια από τη Μέση Ανατολή...

Scope Ratings: Αμετάβλητη αξιολόγηση για την Ελλάδα...

Τι αναφέρει η Scope Ratings για την πορεία της...

Oxford Economics: Ωφελημένη τουριστικά η Ελλάδα από...

Περί τα 28 εκατ. ταξίδια από τη Μέση Ανατολή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελένη Βατσινά: η Κρήτη στην «πρώτη γραμμή» της μεταναστευτικής κρίσης

Στο Συνέδριο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος για...

Δήμος Πλατανιά:Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25ης Μαρτίου 1821» ΤΟΥ...