Χανιά:Το Σωματείο Διανομέων στηρίζει την απολυμένη εργαζόμενη σε ξενοδοχείο του Πλατανιά

Ημερομηνία:

Το σωματείο μας στηρίζει τη συνάδελφο μας , εργαζόμενη σε ξενοδοχείο του πλατάνια , η οποία απολύθηκε επειδή ζήτησε να δουλεύει 8ωρο και όχι εξαντλητικά 12ωρα καθώς και να πληρώνεται σύμφωνα με την τοπική ΣΣΕ τις υπερωρίες. Η εργοδοσία μεθόδευσε την απόλυση της, και ακόμα και όταν η επιθεώρηση εργασίας έκρινε πως η απόλυση θα θεωρηθεί παράνομη , συνέχισε την εκδικητική στάση της. δηλώνουμε πως θα σταθούμε δίπλα στη συνάδελφο μας σε ότι χρειαστεί.

Ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη ,έχει δώσει το δικαίωμα στην εργοδοσία να ξεσαλώσει για άλλη μια φορά. Τα ξενοδοχεία, που με πληρότητα κοντά στα νούμερα του 2019 δουλεύουν με το μισό προσωπικό και ζητάνε, και συνεχίζουν να παίρνουν ένα σωρό χρήματα και ελαφρύνσεις, συνεχίζουν κυριολεκτικά το ξεζούμισμα των συναδέλφων μας. Λιποθυμίες , εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο στα ξενοδοχεία.

Όσον αφορά τον κλάδο μας και τους διανομείς, ο νόμος περί προστασίας της εργασίας , όπως διαφημίστηκε από την κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς. Η εντατικοποίηση που υπήρχε πριν συνεχίζει να υπάρχει και με το νόμο! Τα τροχαία-εργατικα ατυχήματα μέσα στο καλοκαίρι που η δουλειά και οι συνθήκες είναι πολύ επικίνδυνες ήρθαν για άλλη μια φορά να αποκαλύψουν πως μεγάλο μέρος των συναδέλφων συνεχίζουν να δουλεύουν υποασφαλισμένοι. Η εργοδοσία με θράσος και ασυδοσία συνεχίζει εκβιαστικά να ζητάει χρήματα , από 70 έως 120 ευρώ το μήνα (ανάλογα την επιχείρηση ) για να ασφαλίσει πλήρως τους εργαζομένους. Διανομείς δουλεύουν 60 ώρες και παραπάνω την εβδομάδα και είναι ασφαλισμένοι για 20 ώρες ή ακόμα και λιγότερες .

Συνεχίζουμε να λεμε: Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ!!! Έχουμε θρηνήσει θύματα στον τόπο μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τη ζωή μας για το κέρδος του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

—Να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση της συναδέλφου

—Να πάρει μέτρα το κράτος απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθερεσια

—Να παρθεί πίσω ο νόμος Χατζηδακη καθώς και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας...

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει ...

(βασισμένο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» 8/6/1963) - «Γραφείο λογοκρισίας»...

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας...

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει ...

(βασισμένο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» 8/6/1963) - «Γραφείο λογοκρισίας»...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εδραιώνει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή

Το κυριακάτικο μήνυμα του Πρωθπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Στην...

Δήμος Ηράκλειο:Μια σημαντική είδηση στην ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Η κήρυξη περιοχών του...

Πόθεν Έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής

Ποιοι είναι υπόχρεοι για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν...

Τρεις κι ο κούκος στο αμφιθέατρο

Σε τμήματα ΑΕΙ φοιτητές και φοιτήτριες χωρούν σε μία...