Τουρκικό ΥΠΕΞ – Χαρακτηρίζει «σφαγή των Τούρκων» την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς το 1821 – Δημοσίευσε «ματωμένο» χάρτη

Ημερομηνία:

Ξεπερνά κάθε όριο η Άγκυρα, ανεβάζοντας τους τόνους, στο πλαίσιο του σκηνικού έντασης που στήνει το τελευταίο διάστημα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια άκρως προκλητική ενέργεια, επιχειρεί να παρουσιάσει ως θύματα τους Τούρκους κατακτητές της Ελλάδας και χαρακτηρίζει την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς κατά την Επανάσταση του 1821, ως «απάνθρωπη σφαγή Τούρκων».

Μάλιστα δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έναν… ματωμένο χάρτη, όπου απεικονίζεται η Πελοπόννησος. Στην περιοχή της Τρίπολης «αναβλύζει» αίμα ενώ πάνω στον χάρτη αναγράφεται η λέξη «σφαγή» και η ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1821.

Με αφορμή την συμπλήρωση χθες 200 χρόνων από την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς αναφέρει: «Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρο στίγμα».

Η Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, ονομάζεται στη νεότερη ελληνική ιστορία η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Η πολιορκία (από τις αρχές Ιουνίου 1821) και εν τέλει η απελευθέρωση (23 Σεπτεμβρίου 1821) της Τριπολιτσάς αποτέλεσαν καθοριστικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι είχαν ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίησή της και την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε τους πολίτες, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις»...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από παύση δύο εβδομάδων, επανήλθε...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αιτήσεις ακύρωσης και για τις...

Οι άδειες που δόθηκαν για επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν...

Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε τους πολίτες, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις»...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από παύση δύο εβδομάδων, επανήλθε...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αιτήσεις ακύρωσης και για τις...

Οι άδειες που δόθηκαν για επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στην άσφαλτο: 17χρονη νεκρή σε τροχαίο στα Άνω Λιόσια – Τρεις τραυματίες

Aυτοκίνητο με πέντε νέους προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού στη...

Εορτολόγιο 25 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τον...

Η ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ 2026

Με τους εργαζόμενους στο επίκεντρο – Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς,...