Χανιά:Εορτασμός της Μάχης του Πύργου Βουκολιών από τον Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Βουκολιών, τίμησαν σε μια λιτή εκδήλωσή τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου την επέτειο των 125 χρόνων από τη Μάχη του Πύργου Βουκολιών, μιας σημαντικής στιγμής της τοπικής μας ιστορίας, καθώς η έκβαση της μάχης αυτής ήταν καθοριστική για τη μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη σημασία της Μάχης, πρόσθεσε ότι “….ο Δήμος μας συνειδητά αναδεικνύει στιγμές της Τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του, προκειμένου να λειτουργεί ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας.

Είναι πολύ σημαντικό η τοπική αυτή εορτή να διοργανώνεται κάθε χρόνο, για την Εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, όπως κάνουμε ιδιαίτερα φέτος, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίζουν την ιστορία της περιοχής τους….”.

Ομιλία για τη Μάχη του Πύργου των Βουκολιών εκφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Ιωάννης Γιακουμάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στην αποστολή για πρώτη φορά ελληνικού τακτικού στρατού στο νησί και στη νικηφόρα μάχη στον Πύργο που συνετέλεσε καθοριστικά στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από το νησί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πλατανιά κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη και κ. Ασπασία Λουπάκη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Βουκολιών κ. Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης, εκπαιδευτικοί και μαθητές της σχολικής κοινότητας της Τ.Κ Βουκολιών, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και κάτοικοι της περιοχής.

Στην εκδήλωση τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας από τον ιό COVID-19.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Έκθεση “Αλέκος Φασιανός – Κάρολος Καμπελόπουλος: Μια...

Το Ίδρυμα Κάρολος Καμπελόπουλος, Μουσείο “Μοναστήρι του Καρόλου”, σε...

Χανιά : Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων και εκλογές...

Συναδέλφισσες-οι, Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία...

Χανιά:Έκθεση “Αλέκος Φασιανός – Κάρολος Καμπελόπουλος: Μια...

Το Ίδρυμα Κάρολος Καμπελόπουλος, Μουσείο “Μοναστήρι του Καρόλου”, σε...

Χανιά : Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων και εκλογές...

Συναδέλφισσες-οι, Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προ των πυλών νέα μεγάλη κακοκαιρία – Η Κρήτη παραμένει σε ξηρασία παρά τις βροχές

Προσοχή σε Δυτική Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη - Ήπιες...

Ήλιος, θάλασσα αλλά και ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία οι λόγοι που επισκέπτονται την Κρήτη οι τουρίστες

Ήλιος, θάλασσα αλλά και ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία οι λόγοι...

Αρχισε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία για την Ιταλία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει για εννέα ημέρες στην...