Επιτροπή: Τέλος η υποχρεωτική μάσκα στα σχολεία

Ημερομηνία:

Σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
Αίρεται από 1η Ιουνίου η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε όλες τις σχολικές βαθμίδες και στα Πανεπιστήμια.

Η απόφαση αφορά τους δασκάλους, καθηγητές και φυσικά τους μαθητές-φοιτητές.

Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική μόνο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, πράγμα που σημαίνει πως μόνο τα παιδιά και οι δάσκαλοι των Δημοτικών θα βγάλουν τις μάσκες τους από πρώτη του Ιούνη τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώτρους.

Σημειώνεται πως απόφαση για την κατάργηση της μάσκας στα πλοία δεν ελήφθη από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όλοι οι χώροι που βγαίνει η μάσκα
Σημειώνεται πως πριν μία εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το τέλος στη χρήση της μάσκας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Από τις 15 Σεπτεμβρίου το μέτρο θα επανεξεταστεί.

Η μάσκα θα είναι προαιρετική για όλους τους κλειστούς χώρους του εμπορίου αλλά και για τα μέσα μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις. Η άρση του μέτρου αφορά και του εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους.

Η μάσκα παραμένει στα ΜΜΜ των αστικών συγκοινωνιών (μετρό, λεωφορείο, ΗΣΑΠ). Υποχρεωτική θα είναι και στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές Υγείας, όπως τα γηροκομεία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Στόχος μας το Ηράκλειο να επιτύχει ακόμη υψηλότερες επιδόσεις στον Αθλητισμό»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου έκοψε την πίτα Δημοτικής Εταιρείας Ανάπτυξη...

Η «Κρητικιά μάνα» που σαρώνει στα social media

Η «Εspresso» βρήκε και μίλησε με την «Κρητικιά μάνα»...

Ηράκλειο:Ο Λευτέρης Αυγενάκης για Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου

Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου είναι η πανελλήνια ημέρα φιλάθλου και...