2ος Διαγωνισμός «Ηλεκτροσυγκόλλησης» από τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνουν τον 2ο διαγωνισμό Ηλεκτροσυγκόλλησης στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι απόφοιτοι των εκπαιδευτικών τμημάτων ηλεκτροσυγκόλλησης που έχουν ολοκληρωθεί από το 2017 έως σήμερα.
Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 17.00πμ και θα ολοκληρωθεί με τις απονομές την ίδια μέρα.

Ο χώρος διεξαγωγής είναι οι εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών Ικάρου και Αρχιμήδους 1 στη Νέα Αλικαρνασσό στο χώρο των εργαστηρίων Ηλεκτροσυγκόλλησης.
Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει το θεσμό της εφαρμοσμένης Ηλεκτροσυγκόλλησης στην Ελλάδα και να αναδείξει και να υποστηρίξει τους ταλαντούχους ηλεκτροσυγκολλητές προφέροντας τους περαιτέρω εξειδίκευση και επιμόρφωση.
Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από μια κατασκευή που ολοκληρώνεται την ίδια μέρα και θα συμμετέχουν μέχρι 4 ομάδες των τριών ατόμων η κάθε μια.
Η κατασκευή για το διαγωνισμό αφορά στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης μεταλλικής κατασκευής και διαρκεί 120 λεπτά

Η προσπάθεια κάθε ομάδας θα κριθεί από επταμελή επιτροπή αξιολόγησης εμπειρογνωμόνων – εκπροσώπων φορέων αποτελούμενη από τους: (Καρίτης Αντώνης (Μηχανικός, εκπαιδευτής Εργαστηρίων Ηλεκτροσυγκόλλησης Τεχνικών Σχολών), Gregor Evers (Διευθυντής και Εξεταστής Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI) Σωπίκης Δημήτρης (Εκπρόσωπος Ελληνογερμανικής συνέλευσης), Μανουσάκης Γιώργος (Επιπλοποιός, εκπρόσωπος Τεχνικών Σχολών στην Ελληνογερμανική Συνέλευση), Λεκάκης Μπάμπης (Πρόεδρος ΟΕΒΝΗ), Βοριάς Στέλιος (Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου), Αβραάμ Γρηγόρης (Αντιπρόεδρος και προεδρεύων Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου).

Κριτήρια αξιολόγησης του διαγωνισμού μεταξύ άλλων αποτελούν και η ποιότητα συγκόλλησης (οπτικός έλεγχος), η ακρίβεια του πάχους κόλλησης, η επιλογή κατάλληλου ηλεκτροδίου και τύπου συγκόλλησης η συμφωνία διαστάσεων και σχήματος τελικής κατασκευής με το αρχικό σχέδιο, η ανθεκτικότητα και λειτουργικότητα της τελικής κατασκευής κτλ.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των επάθλων για τους νικητές, από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Ηρακλείου κ Μανώλη Αλιφιεράκη, καθώς και των διπλωμάτων συμμετοχής.

Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα θα είναι η δωρεάν συμμετοχή με όλα τα έξοδα καλυμμένα στο δεκαπενθήμερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης ηλεκτροσυγκολλητών που θα πραγματοποιηθεί το χειμώνα του 2023 στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολήσεων DVS-GSI στο Dusseldorf της Γερμανίας

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί – Ισχυροί...

Οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες πλοίων και μικρών σκαφών. Ισχυροί άνεμοι...

Μεταναστευτικό: Πού θα είναι η δομή για...

Το υπουργείο εξετάζει και το σενάριο μόνιμης μονάδας υποδοχής...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί – Ισχυροί...

Οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες πλοίων και μικρών σκαφών. Ισχυροί άνεμοι...

Μεταναστευτικό: Πού θα είναι η δομή για...

Το υπουργείο εξετάζει και το σενάριο μόνιμης μονάδας υποδοχής...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Reuters: H Ελλάδα θα ανακοινώσει σύντομα την απαγόρευση σε social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

Η Ελλάδα βρίσκεται «πολύ κοντά» στην ανακοίνωση απαγόρευσης των...

Το υγρό μυστικό για δυνατό μυαλό – Πώς βελτιώνει τη συγκέντρωση και μειώνει το στρες

Η σωστή ενυδάτωση επηρεάζει άμεσα τον εγκέφαλο, τη μνήμη...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί – Ισχυροί άνεμοι αύριο στην Κρήτη

Οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες πλοίων και μικρών σκαφών. Ισχυροί άνεμοι...