Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 4/8, περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε και συνομίλησε με υγειονομικούς της Ψυχιατρικής, Παιδοψυχιατρικής και Νεφρολογικής κλινικής που μετέφεραν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση λόγω της υποστελέχωσης, της έλλειψης χώρων, της εντατικοποίησης της δουλειάς τους που έχει οδηγήσει σε ψυχολογική και σωματική εξάντληση.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα προβλήματα της ψυχικής υγείας του νομού που επιδεινώθηκαν περαιτέρω με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοιού στους νοσηλευόμενους ασθενείς και την αναστολή εισαγωγών στην μοναδική ψυχιατρική κλινική της Ανατολικής Κρήτης. Μεταφέρθηκε για άλλη μια φορά το κρίσιμο θέμα της ομηρίας των συμβασιούχων εργαζόμενων που στελεχώνουν μεγάλο μέρος του νοσοκομείου όπως και την Παιδοψυχιατρική κλινική, ενώ υπογραμμίστηκε το χωροταξικό πρόβλημα της Νεφρολογικής κλινικής όπως και η σοβαρή υποστελέχωση της.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του όπως ανέφερε ο Μανώλης Συντυχάκης στηρίζει με κάθε τρόπο μέσα και έξω από τη Βουλή τα δικαιώματα των υγειονομικών σε σταθερή και μόνιμη εργασία με γενναίες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επιστροφή των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα ανέδειξε την ανάγκη άμεσης γενναίας χρηματοδότησης του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναβάθμιση και ενίσχυση του συστήματος υγείας με βάση τις ανάγκες ασθενών και υγειονομικών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βορίζια: Ελεύθερα τα πέντε μέλη της οικογένειας...

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για την τοποθέτηση βόμβας στην...

Δήμος Ηρακλείου : Τέχνη, μουσική και πολιτισμός...

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 27 Ιουνίου – Εκδηλώσεις και...

Βορίζια: Ελεύθερα τα πέντε μέλη της οικογένειας...

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για την τοποθέτηση βόμβας στην...

Δήμος Ηρακλείου : Τέχνη, μουσική και πολιτισμός...

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 27 Ιουνίου – Εκδηλώσεις και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέλος οι απλές αποδείξεις στα βενζινάδικα από 1η Ιανουαρίου

Μόνο τιμολόγια με ΑΦΜ πελάτη. Στον καθορισμό πρόσθετων ενδείξεων οι...

Βορίζια: Ελεύθερα τα πέντε μέλη της οικογένειας Καργάκη για τη βόμβα

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για την τοποθέτηση βόμβας στην...

Δολοφονία Λεβεντάκη: «Αφού την σκότωσα σκέφτηκα να ενοχοποιήσω κάποιον άλλον»

Ο 43χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς το σχέδιο του προκειμένου...