Απατεώνες βάζουν «στο μάτι» ιερούς ναούς στο Ηράκλειο

Καλοστημένη αποδεικνύεται η απάτη η οποία έχει στηθεί από επιτήδειους οι οποίοι έχουν βάλει «στο μάτι» τους ιερούς ναούς του Ηρακλείου και με το πρόσχημα «χρυσής» κληρονομιάς βάζουν «χέρι» στα χρήματα των ενοριών

Απατεώνες βάζουν «στο μάτι» ιερούς ναούς στο Ηράκλειο

Μια «χρυσή» κληρονομιά ύψους 10.000 ευρώ έταζε στην ενορία Αγίου Κωνσταντίνου στις Γούβες, άγνωστος ο οποίος όπως αποδείχθηκε ήταν απατεώνας και μάλιστα καλά διαβασμένος… Εμφανίστηκε ως ξάδερφος ηλικιωμένης γυναίκας που «έφυγε» από τη ζωή, υποστηρίζοντας ότι επιθυμούσε ως τελευταία επιθυμία μέσω της διαθήκης, να δώσει τεράστιο χρηματικό ποσό στην ενορία.

Όχι μόνο διέθετε τον αριθμό του τηλεφώνου του εφημέριου, αλλά ήταν και ιδιαίτερα πειστικός γνωρίζοντας για την πρόθεση ανέγερσης νέου ναού, αλλά και πιεστικός λέγοντας ότι η κατάθεση του υποτιθέμενου ποσού, πρέπει να γίνει άμεσα. Λογάριαζε όμως χωρίς τον εφημέριο πατέρα Δημήτριο, ο οποίος ευτυχώς υποψιάστηκε άμεσα τις πραγματικές προθέσεις του άνδρα.

Σε αυτή την περίπτωση οι απατεώνες δεν κατάφεραν να βάλουν χέρι στα χρήματα, ωστόσο οι επιτήδειοι είχαν ήδη αποσπάσει 9.000 ευρώ τα οποία προορίζονταν για τα συσσίτια στην Αγία Τριάδα και «έκαναν φτερά». Με το ίδιο ακριβώς σενάριο της διαθήκης, άρπαξαν τα χρήματα.

Μέχρι να αντιληφθεί ο εφημέριος ότι επρόκειτο για καλοστημένη απάτη, τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί από το λογαριασμό.

Στην απάτη εμπλέκονται τουλάχιστον δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν καταγραφεί τέσσερις υποθέσεις μέσα σε λίγες μέρες.

Με έγγραφό της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, εφιστά την προσοχή των ιερέων για την δράση των απατεώνων.

 

neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.