Κώστας Σκρέκας: Ίδιες ή και χαμηλότερες οι τιμές ενέργειας τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον Ιανουάριο

Ημερομηνία:

«Στηρίζουμε ισόρροπα όλους τους καταναλωτές για όσο διάστημα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση»

«Οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας του Φεβρουαρίου κινούνται στα ίδια επίπεδα, ή και λίγο χαμηλότερα, από εκείνους του Ιανουαρίου». Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Σκάι και την εκπομπή «μια του Νότη, δυο του Χιώτη» με τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα έναν καταναλωτή που κάνει λογαριασμό από 500 – 1000 KWh κι έχει επιλέξει ως πάροχο τη ΔΕΗ, ο οποίος τον Ιανουάριο χρεωνόταν 22 λεπτά/kWh (μετά την επιδότηση) και τον Φεβρουάριο 21 λεπτά/kWh.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε: «Στηρίζουμε ισόρροπα όλους τους καταναλωτές μέχρι να τελειώσει η κρίση». Επεσήμανε ότι η έκτακτη αυτή περίοδος δεν έχει τελειώσει, άρα όλοι οφείλουμε να καταναλώνουμε ενέργεια με σύνεση, πρόσθεσε δε ότι αυτό ήδη το κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές, που είναι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στη μείωση της ζήτησης ενέργειας (-13%) το τέταρτο 3μηνο του 2022. Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας υπογράμμισε ότι η τιμή το έχει αποκλιμακωθεί σημαντικά, από τα επίπεδα άνω των 300€ που βρισκόταν τον περασμένο Αύγουστο, τώρα κινείται κάτω από 60€ κι αυτό τον μήνα είναι αρκετά φθηνότερο από το πετρέλαιο.

Ο κ. Σκρέκας αποκάλυψε επίσης ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι οδηγοί των προγραμμάτων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (με δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας) στις στέγες και για αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. Οι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν προς τα τέλη Μαρτίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Leolia Nautica...

Ζαχαρίας Χνάρης: «Συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού,...

Τουρισμός για όλους 2026 – 2027: Αναρτήθηκαν...

Οσοι υπέβαλαν αίτηση αλλά δεν κληρώθηκαν στην πρώτη φάση...

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Leolia Nautica...

Ζαχαρίας Χνάρης: «Συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού,...

Τουρισμός για όλους 2026 – 2027: Αναρτήθηκαν...

Οσοι υπέβαλαν αίτηση αλλά δεν κληρώθηκαν στην πρώτη φάση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στεγαστικά δάνεια: Από ρεκόρ σε ρεκόρ το 2026

Ένα στα πέντε στεγαστικά δάνεια στο πρώτο μισό του...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 30 Αυγούστου 2026 σε όλη την Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Δήμος Πλατανιά:“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”,

“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”, του...

Γούρνες: «Πράσινο φως» με όρους για την επένδυση 1.614 κλινών της DIMAND

Με θετική γνωμοδότηση ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την...