Χανιά:«Είπανε πάμε κι όπου βγει… τώρα θρηνούμε όλοι μαζί» – Ραγίζει καρδιές η διασκευή τραγουδιού για τα θύματα των Τεμπών από τους μαθητές του Μουσικού σχολείου

«Μες την κοιλά όπως τα λέω, μες την κοιλάδα των Τεμπών
Φόβος των μηχανοδηγών… Μια Τρίτη βρα όπως τα λέω, μια Τρίτη βράδυ ήτανε, στο τρένο ανεβήκανε… Δεν έμελλε όπως τα λέω, να κατεβούν, να τον ήλιο για να ξαναδούν…»

“Γροθιά στο στομάχι” είναι οι στίχοι που έγραψαν οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Χανίων, διασκευάζοντας ουσιαστικά το τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου «Στην κοιλάδα των Τεμπών». Οι μαθητές, θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη όσων έχασαν την ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου, ενορχήστρωσαν εξολοκλήρου το τραγούδι και προσάρμοσαν τους στίχους, αποτυπώνοντας τις συνθήκες της τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Μιλώντας στο zarpanews.gr, οι μαθητές, δήλωσαν πως η πρωτοβουλία τους είχε ως στόχο να μην ξεχαστεί ποτέ αυτή η τραγωδία.

Ο Γρηγόρης Βιτσιλάκης, μαθητής της Β’ λυκείου του Μουσικού Σχολείου Χανίων ανέλαβε εξολοκλήρου την ενορχήστρωση της διασκευής. Η Κατερίνα Βενετάκη, μαθήτρια της Α’ λυκείου είναι μια από τις φωνές που τραγουδούν. Ο Άγγελος Ρέττος, μαθητής της Β’ γυμνασίου, στο βίντεο, παίζει βιολί.

Ακούστε την διασκευή στο παρακάτω βίντεο:

Ενορχήστρωση / ηχοληψία / μίξη /πιάνο: Γρηγόρης Βιτσιλάκης

Φωνές: Κατερίνα Βενετάκη, Δέσποινα Κατσανεβάκη, Μυρσίνη Μακρέα

Κιθάρα: Δάφνη Γαλάνη, Αντώνης Τζουγανάκης

Μπουζούκι: Ζαφείρης Ματσούκας

Κρουστά: Κωνσταντής Μπουναφάτσος

Βιολί: Μυρσίνη Μακρέα, Άγγελος Ρέττος

Μπάσο: Κώστας Κοκολογιαννάκης

Επεξεργασία βίντεο: Δάφνη Γαλάνη, Αλέξανδρος Κονταδάς

«Είπανε πα -όπως τα λέω-
είπανε πάμε κι όπου βγει,
τώρα θρηνούμε όλοι μαζί»

zarpanews.grhttps://www.zarpanews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.