Συνεδρίασε το πρώτο Υπουργικό της νέας κυβέρνησης – Οι οδηγίες προς τους υπουργούς

Ημερομηνία:

Συνεδριάζει εκ νέου αύριο το Υπουργικό
«Να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί» ήταν τα λόγια του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά προς τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στο έργο σας. Σας κάλεσα σε ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο γιατί ήθελα τώρα που θα παραλάβετε το υπουργεία σας να δώσω ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές πριν το αυριανό υπουργικό συμβούλιο όπου θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική που δεν είναι κανονική αλλά για μερικές εβδομάδες όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο Νόμος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρμάς.

Παρόλα αυτά όμως έτσι απαιτεί το Σύνταγμα και ο νόμος, πρέπει να έχουμε μία κατεύθυνση και ο πρωθυπουργός εποπτεύει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

«Το πρώτο που ήθελα να πω είναι ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και προεδρεύεται από έναν εκ των προέδρων των ανωτάτων δικαστικών. Το ίδιον της δικαστικής εξουσίας είναι η αμεροληψία και η ανεξαρτησία. Για να ορίσει το Σύνταγμα έτσι σημαίνει ότι θέλει μια κυβέρνηση ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

«Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως να σταθμίζουμε τις πράξεις μας γιατί είναι εύκολο η πράξη να θεωρείται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να μην στοιχειοθετείται ότι αποτελούν παρέμβαση υπέρ της μίας ή της άλλης πολιτικής παράταξης στην προεκλογική περίοδο που είναι σε εξέλιξη» πρόσθεσε ο κ. Σαρμάς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 89 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Λεβέντης...

Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σε...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 89 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Λεβέντης...

Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κεραμέως: Τέλος στην περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία

Δέκα «απλές παραδοχές και απτές αλήθειες» για το νομοσχέδιο...

Ρεκόρ ζέστης στην επιφάνεια των ωκεανών τον Ιούνιο, σχεδόν στους 21° Κελσίου

Ο τροπικός Ειρηνικός κατέγραψε έτσι το πιο θερμό πρώτο...

ΟΦΗ: Η ΠΑΕ πήγε στο μνήμα του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη το Κύπελλο

Η ΠΑΕ ΟΦΗ απέδωσε φόρο τιμής στον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη,...