Τρύγος στα αμπέλια με εικόνες που θυμίζουν τέλη Αυγούστου – Ανησυχητική η εικόνα και στα ελαιόδεντρα

Ημερομηνία:

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι παραγωγοί της Κρήτης, στη βάση της έλλειψης νερού που έχει οδηγήσει αρχές μόλις του Αυγούστου να έχει ήδη ολοκληρωθεί το 50% περίπου του τρύγου στα επιτραπέζια σταφύλια, τη στιγμή που λόγω της λειψυδρίας η εικόνα  και στα ελαιόδεντρα μοιάζει με αυτή που έχουν κανονικά τον Οκτώβριο.

Ακόμη και στα κηπευτικά οι ποσότητες που φυτεύτηκαν ήταν κατά πολυ μικρότερες λόγω έλλειψης νερού, τη στιγμή που ελλοχεύει ο φόβος ότι αν συνεχιστεί έτσι ο καιρός η επόμενη χρονιά θα είναι μάλλον χειρότερη.

Ειδικότερα, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ο τρύγος έχει ολοκληρωθεί περίπου στο ήμισυ για τα  επιτραπέζια σταφύλια, αφού οι καιρικές συνθήκες και η λειψυδρία έχουν αποτυπώσει μια εικόνα μέσα στα αμπέλια που θυμίζει εδώ και εβδομάδες προχωρημένο Αύγουστο.

Τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα έχουν σημαντικά επηρεαστεί λόγω αυτής της πραγματικότητας, που, αν συνεχιστεί, βάζει σε μεγάλες περιπέτειες και τον κρητικό αμπελώνα.

Το ίδιο ανησυχητική είναι η κατάσταση και για τα ελαιόδεντρα. Παρά το γεγονός ότι η τιμή του ελαιολάδου για τον παραγωγό διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, εντούτοις η αγωνία και ο φόβος εξακολουθεί να είναι μεγάλος, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή το πώς μοιάζουν τα ελαιόδεντρα λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων μοιάζει με παλαιότερες περιόδους όπως τον Οκτώβριο, λίγο πριν ξεκινήσει δηλαδή η συγκομιδή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την παραγωγή.

Και στα κηπευτικά πάντως η κατάσταση μοιάζει πολύ οριακή, αφού για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη νερού οι παραγωγοί, οι οποίοι βλέπουν και τα κηπευτικά ως προς την απόδοσή τους να έχουν πιεστεί, προχώρησαν σε περιορισμένες φυτεύσεις, προκειμένου να έχουν το απαραίτητο νερό για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV για το θέμα:

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κάλεσμα από την Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου ια...

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ – Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ...

Ρέθυμνο:Δεκαετής επέτειος των Εγκαινίων του Ιερού Ναού...

10 Οκτωβρίου 2026 Με λαμπρότητα και συγκίνηση εορτάσθηκε, το πρωί...

Κάλεσμα από την Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου ια...

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ – Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ...

Ρέθυμνο:Δεκαετής επέτειος των Εγκαινίων του Ιερού Ναού...

10 Οκτωβρίου 2026 Με λαμπρότητα και συγκίνηση εορτάσθηκε, το πρωί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εδραιώνει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή

Το κυριακάτικο μήνυμα του Πρωθπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Στην...

Δήμος Ηράκλειο:Μια σημαντική είδηση στην ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Η κήρυξη περιοχών του...

Πόθεν Έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής

Ποιοι είναι υπόχρεοι για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν...

Τρεις κι ο κούκος στο αμφιθέατρο

Σε τμήματα ΑΕΙ φοιτητές και φοιτήτριες χωρούν σε μία...