“ΕΛΑΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΣ”: οι Πολυδιάστατες Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας

Ημερομηνία:

“ΕΛΑΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΣ”: οι Πολυδιάστατες Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας Ξεκίνησαν με το Επιμελητήριο Χανίων να Προωθεί στην Πράξη τις Προτεραιότητές του για τη Στήριξη της Επαρχίας & την Ανάδειξη της Υπεραξίας της Κρητικής Γης.

Σήμερα, από την Κίσσαμο, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, κήρυξε, ως συνδιοργανωτής, την έναρξη των διήμερων εκδηλώσεων «Ελαία Κίσσαμος» (29 & 30 Νοεμβρίου), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελαιοκομίας. Το Επιμελητήριο Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κισσάμου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γραμβούσας, πραγματοποιούν στους χώρους του Τσατσαρονάκιου Πολυκέντρου της Ι.Μ.Κισσάμου για πρώτη φορά τις πολυδιάστατες εκδηλώσεις.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ομιλίες σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοκαλλιέργεια και τους τρόπους διαχείρισής τους, ενημερώσεις σχετικά με την ποιότητα της διατροφής, έκθεση τυποποιημένων ελαιόλαδων και παράγωγα αυτών από τοπικές επιχειρήσεις, επιδείξεις γαστρονομίας και γευσιγνωσίας με βάση την ελιά και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ελιά.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι πολυδιάστατες εκδηλώσεις “ΕΛΑΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΣ” για την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας ξεκίνησαν δυναμικά. Στο Επιμελητήριο Χανίων είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που προωθούμε στην πράξη τις προτεραιότητές μας για τη στήριξη της Επαρχίας & την εξωστρεφή ανάδειξη της υπεραξίας της Κρητικής Γης. Στρατηγικός μας στόχος οι εκδηλώσεις να εξελιχθούν σε θεσμό για την Ελαιοκομία της Δυτικής Κρήτης, καθώς αναδεικνύουν σε υψηλό επίπεδο τις πλέον σύγχρονες τάσεις της Καλλιέργειας, της Εμπορίας, της Διατροφικής Αξίας – Γαστρονομίας και του Πολιτισμού της Ελιάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Αντώνης Ροκάκης, παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις της Επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα τις “Δυνατότητες βελτίωσης ελαιοκομικών προϊόντων” με τη συμμετοχή του δημάρχου Κισσάμου, κ. Γ. Μυλωνάκη, του προέδρου του Α.Σ. Γραμβούσας, κ. Β. Κουτσαυτάκη, της προέδρου του Συνδέσμου Ελαιουργών Ν. Χανίων, κ. Ε. Μαμιδάκη και του Αντιπρόεδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, κ. Ε. Καρπαδάκη, με το δημοσιογραφικό συντονισμό του κ. Γ. Γεωργακάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: https://chania-cci.gr/2024/11/elaia-kissamos-2024-29-30-noemvriou-2024-sto-tsatsaronakeio-polykentro/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά : Τελετή επίσημης έναρξης του εκπαιδευτικού...

Επίσημη Έναρξη Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου με θέμα: “Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...

Χανιά:Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή για...

Συλλυπητήριο για τον θάνατο του Γιώργου Τσαγκαράκη Με λύπη ενημερωθήκαμε...

Χανιά : Τελετή επίσημης έναρξης του εκπαιδευτικού...

Επίσημη Έναρξη Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου με θέμα: “Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...

Χανιά:Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή για...

Συλλυπητήριο για τον θάνατο του Γιώργου Τσαγκαράκη Με λύπη ενημερωθήκαμε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η 38χρονη που σκοτώθηκε

Στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία της 38χρονης θανούσας...

Το Posidonia Sea Tourism Forum 2025 ξεκίνησε δυναμικά στο Ηράκλειο καθώς ο κλάδος της κρουαζιέρας χαράζει βιώσιμη πορεία

Συνεργασία, καινοτομία και προσαρμοστικότητα τα βασικά κλειδιά για ισορροπημένη ανάπτυξη...

Η Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου στηρίζει τη συνολική αναβάθμιση της Α.Σ.Τ.Ε.Κ.

Η Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου στηρίζει τη συνολική...

Λασίθι:Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα της Μητέρας από το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ Την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει...