ΑΑΔΕ: «Τσίμπησε» δύο δημοσίους υπαλλήλους για αδικαιολόγητο πλουτισμό

Ημερομηνία:

Δύο δημόσιοι υπάλληλοι πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καθώς από τον έλεγχο των δηλώσεων Πόθεν Έσχες διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν «φουσκωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν καλύπτονταν από τα εισοδήματά τους.

Τι έδειξε ο έλεγχος των δηλώσεων Πόθεν Έσχες

-Στους τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλου υπουργείου και της συζύγου του εντοπίσθηκαν καταθέσεις εκτός μισθοδοσίας και τόκων συνολικού ποσού 193.000 ευρώ, οι οποίες δεν αιτιολογούνταν από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι οικογενειακές δαπάνες του υπαλλήλου για πέντε έτη δεν καλύπτονταν από τα οικογενειακά του εισοδήματα κατά συνολικό ποσό 147.000 ευρώ, άγνωστης προέλευσης.

-Στους τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κατά την ελεγχόμενη περίοδο υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, και της συζύγου του εντοπίσθηκαν καταθέσεις, εκτός μισθοδοσίας και τόκων, συνολικού ποσού 201.000,19 ευρώ, οι οποίες δεν αιτιολογούνταν από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.

Υπάλληλος υπουργείου ο πρώτος, υπάλληλος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο δεύτερος

Οι σχετικές εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, στον πειθαρχικώς προϊστάμενο για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης, στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των αδικαιολογήτως κτηθέντων και στην αρμόδια ΔΟΥ για τις ενέργειες αρμοδιότητάς της.

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λαζόπουλος και Ατζαράκης για τη γιορτή του...

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Διονύσης Ατζαράκης στέλνουν τις...

Συντάξεις: Ερχεται προσαύξηση έως 120 ευρώ –...

Η προσαύξηση αφορά το ανταποδοτικό τμήμα της κύριας σύνταξης,...

Λαζόπουλος και Ατζαράκης για τη γιορτή του...

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Διονύσης Ατζαράκης στέλνουν τις...

Συντάξεις: Ερχεται προσαύξηση έως 120 ευρώ –...

Η προσαύξηση αφορά το ανταποδοτικό τμήμα της κύριας σύνταξης,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 στην Π.Ε. Λασιθίου και Π.Ε. Ηρακλείου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ιράν ή Ισραήλ: Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ποιό είναι το κράτος-παρίας

Τα δύο μέτρα και σταθμά των πολιτισμένων Ευρωπαίων έθεσαν...

Ενέργεια: Το πόκερ στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια για τις τιμές

Η κλιμάκωση του πολέμου Ιράν – Ισραήλ αλλάζει τα...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του Ιουλίου

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...