Αγωνία για τον τουρισμό – Η Βρετανία αφήνει προσωρινά εκτός «πράσινης λίστας» την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Σε αναμμένα κάρβουνα ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα καθώς η χώρα μας καθώς και η Γαλλία και η Ισπανία δεν βρίσκονται προσωρινά στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα.

Αυτό ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στην ανακοίνωση των μέτρων για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά τις 17 Μαΐου με την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία να μην βρίσκονται στις πράσινες χώρες ενώ αυτή η κατάσταση θα επανεξεταστεί σε 3 εβδομάδες.

Οι Βρετανοί από τις 17 Μαΐου ανοίγουν την πόρτα στους τουρίστες που θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικών μετά από αρκετούς μήνες. Αυτοί που επισκέπτονται χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» θα παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Τουρκία, Μαλβίδες και Νεπάλ προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα
Ακόμη η Βρετανία ανακοίνωσε πως η Τουρκίας, το Νεπάλ και οι Μαλβίδες προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα, με αυτό να σημαίνει πως οι πολίτες που θα επιστρέψουν από εκεί θα μείνει καραντίνα σε ξενοδοχείο και θα τους κοστίσει 1750 λίρες.

Στην «πράσινη λίστα» Πορτογαλία, Γιβραλτάρ και Ισραήλ
Αντίθετα στην πράσινη λίστα της Βρετανία βρίσκονται 12 χώρες όπου οι πολίτες μετά την επιστροφή τους δεν θα χρειαστεί να μείνουν σε καραντίνα. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται η Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ και το Ισραήλ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επιστρέφει η κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα...

Το Ελληνικό Μουσείο Αδελαΐδας γιορτάζει την Παγκόσμια...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2026. Το...

Επιστρέφει η κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα...

Το Ελληνικό Μουσείο Αδελαΐδας γιορτάζει την Παγκόσμια...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2026. Το...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Ελληνικό Μουσείο Αδελαΐδας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2026. Το...

Μακροζωία: Με μόλις 5′ περπάτημα παραπάνω την ημέρα προσθέτουμε χρόνια στη ζωή μας

Λίγα λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας μπορούν να μας βοηθήσουν...

Τοξική ατμόσφαιρα: Ο αέρας των ελληνικών πόλεων γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος

Τι δείχνουν τα στοιχεία. Ο αέρας που αναπνέουμε έχει γίνει...