Ακρίβεια: Με μισοάδειο καλάθι οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ

Ημερομηνία:

Ακριβότερα πληρώνουν οι καταναλωτές ακόμη και μέρα με την ημέρα βασικά αγαθά του νοικοκυριού τους.
Δεν έχει τέλος το ράλι ακρίβειας, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι συνεχείς ανατιμήσεις που παρατηρούνται ακόμη και από μέρα σε μέρα είναι μια πραγματικότητα που πλήττει βαθύτατα τις τσέπες των ελληνικών νοικοκυριών.

«Όργιο» αισχροκέρδειας στη διαδρομή από τον παραγωγό μέχρι το σούπερ μάρκετ κατήγγειλαν εκπρόσωποι αγροτών μιλώντας σε ημερίδα της ΓΣΕΕ με την ευκαιρία της καμπάνιας που ξεκινά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σύμφωνα με παραγωγούς της Αιγιάλειας, τα λεμόνια πωλούνται 50 λεπτά από τον αγρότη, αλλά ο καταναλωτής τα βρίσκει στο σούπερ μάρκετ 2 ευρώ.

Σοκαριστική είναι η κατάσταση με τη σταφίδα, όπου ο αγρότης την πουλάει 70 λεπτά το κιλό και στο σούπερ μάρκετ πωλείται ακόμη και 7 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε: «Η ακρίβεια έχει ”οδηγήσει στα Τάρταρα” τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη για όλες τις οικογένειες, απέναντι σε αυτή τη κατάσταση που η κυβέρνηση αδυνατεί να ανακόψει και φαίνεται ανίκανη και ανίσχυρη».

O φαύλος κύκλος της ακρίβειας συντηρείται και οδηγεί τους καταναλωτές σε μείωση αγορών ακόμη και σε βασικά αγαθά.

Η αισχροκέρδεια παρατηρείται ακόμη και στα κρέατα. Το κοτόπουλο φεύγει από τον πτηνοτρόφο 1 ευρώ και 7 λεπτά το κιλό ενώ ο καταναλωτής το αγοράζει έως και 5 ευρώ το κιλό από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία.

Την ίδια ώρα, πλήθος καταγγελιών κάνουν οι αγρότες για τις παράνομες ελληνοποιήσεις οπωροκηπευτικών που λανσάρονται στην αγορά ως ελληνικά προϊόντα ενώ έχουν εισαχθεί από το εξωτερικό.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου της Ελλάδας...

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα...

Eurostat: Η Ελλάδα παραμένει ο φτωχός συγγενής...

Σύμφωνα με τη Eurostat η Ελλάδα έχει το τρίτο...

Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου της Ελλάδας...

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα...

Eurostat: Η Ελλάδα παραμένει ο φτωχός συγγενής...

Σύμφωνα με τη Eurostat η Ελλάδα έχει το τρίτο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...