Ακρωτηριανάκης Αντώνης:Αβέβαιες ώρες για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

Ημερομηνία:

Με σεβασμό στις επισημάνσεις της επιστημονικής κοινότητας και με ταυτόχρονη αναγνώριση των σκληρών συνεπειών του Covid -19 σε επίπεδο υγείας, είμαστε σε θέση ώστε με υπευθυνότητα και προσοχή να τοποθετηθούμε κι εμείς οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι στο πως αναλύουμε την καθημερινότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας.

Το τελευταίο διάστημα είναι γεγονός ότι περιορίσαμε κάθε δράση, παρά τον ενθουσιασμό της ηλικίας μας για το γενικό καλό, για την υγεία όλων μας. Γιατί άραγε είναι κάτι πιο σημαντικό από την υγεία των ανθρώπων; Αναμφισβήτητα τίποτε.

Όμως νομίζω, αρχίζουμε βήμα βήμα να γινόμαστε θεατές κι άλλων καταστάσεων που σίγουρα μας ανησυχούν, όπως οι αφηρημένες και ασαφείς κατευθύνσεις στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Παρατηρείται μια συνειδητή αδιαφορία σχετικά με τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο των τεχνών ή στο χώρο του αθλητισμού, που εντείνει ουσιαστικά την ήδη υπάρχουσα αβεβαιότητα στον εργασιακό τους χώρο.

Σαν νέος, αδυνατώ να συνειδητοποιήσω πως μια χώρα προβαίνει τόσο φανερά στην οριοθέτηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων ενισχύοντας ένα γενικότερο κλίμα ανησυχίας. Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμούμε να πλέουμε σε πελάγη ανωριμότητας, αντίθετα ενημερωνόμαστε από τους ειδικούς και ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής. Εντούτοις, είναι καλό να σεβαστούμε τόσο τις παροτρύνσεις των ειδικών όσο και τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο του αθλητισμού και των τεχνών και ακόμα να παρουσιάσουμε σεβασμό στο κάθε ηλικίας άνθρωπο που επιθυμεί τη συμμετοχή σε ένα πολιτιστικό δρώμενο ή σε μια ορισμένη αθλητική διαδικασία.

Οι πρωτόγνωρες εικόνες που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, δεν θα πρέπει να απαντώνται με γενικολογίες για τους χώρους που προαναφέραμε, διότι τότε ανακαλύπτουμε πολιτικούς σκοπούς για μια κοινωνία πνευματικά και σωματικά στάσιμη, πολιτισμικά υποβαθμισμένη και το κυριότερο φοβισμένη ως παρακαταθήκη για το προσεχές μέλλον.
Αυτό που είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί είναι ότι η τέχνη, η πνευματική αναζήτηση, η ανοιχτή τοποθέτηση δεν οριοθετούνται, καθώς οι ενέργειες αυτές είναι βαθιά ριζωμένες στις ψυχές των ανθρώπων πάνω στη ζωηρή επιθυμία για ζωή, για δημιουργία, για παιχνίδι.

Ακρωτηριανάκης Αντώνης,
Πτυχιούχος Σ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

EuroBasket 2025: «Ημίθεος» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο –...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την επικράτηση της Εθνικής μας...

Γεωργία – Ελλάδα 53-94: Σαρωτική η Εθνική,...

Η Ελλάδα ήταν απολαυστική, ισοπέδωσε τη Γεωργία με 94-53...

EuroBasket 2025: «Ημίθεος» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο –...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την επικράτηση της Εθνικής μας...

Γεωργία – Ελλάδα 53-94: Σαρωτική η Εθνική,...

Η Ελλάδα ήταν απολαυστική, ισοπέδωσε τη Γεωργία με 94-53...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξεκινάει η σχολική χρονιά με σχεδόν 400 κενά στον Νομό Χανίων

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 13:00...

Ρέθυμνο:Ο Δήμος Μυλοποτάμου ενθαρρύνει τη συμμετοχή των Λυκείων στο πρόγραμμα EPAS

Με σχετική επιστολή τους, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος...

Χανιά: Το 16ο «Υπερκοπέλι» έρχεται στους Αγίους Αποστόλους.

Αποτελεί μία διοργάνωση – θεσμό πια για τον Σύλλογο...

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Ρέθυμνο στην Πλατεία Μικρασιατών

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» με κεντρικό σύνθημα «Ανατρέπουμε...