Ανάκληση κοτόπουλου και αυγών από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ – Στην αγορά ως δήθεν βιολογικά

Ημερομηνία:

Στην ανάκληση βιολογικού κοτόπουλου και δεκάδων χιλιάδων βιολογικών αυγών εταιρίας που εδρεύει στην Κρήτη, προχώρησαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού η εν λόγω εταιρεία “είχε διαθέσει προς πώληση στην αγορά δήθεν βιολογικό κοτόπουλο και βιολογικά αυγά, χωρίς να πληρούνται οι σχετικές κατά την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις”.

Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έκαναν τα κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε κεντρικά σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη και αφού ενημερώθηκε σχετικά ο υπεύθυνος Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης, ακολούθησαν οι δέουσες ενέργειες και αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά 34,5 τόνοι κοτόπουλου και δεκάδες χιλιάδες αυγών.

“Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία”, αναφέρει σχετικά ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι εποπτευόμενοι φορείς, υλοποιώντας την πολιτική βούληση του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού για αυστηρούς και δίκαιους ελέγχους σε όλο το φάσμα της παραγωγής και σε όλα τα προϊόντα, με στόχο την προστασία παραγωγών και καταναλωτών, οδηγούν στα αρμόδια όργανα μία ακόμα περίπτωση παραβίασης της νομοθεσίας.

Κατόπιν συντονισμένων ελέγχων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ σε όλη τη χώρα και ενεργειών του υπεύθυνου Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης, αποσύρθηκαν από την αγορά 34,5 τόνοι κοτόπουλου και δεκάδες χιλιάδες αυγών, τα οποία διατέθηκαν στην αγορά από επιχείρηση της Κρήτης ως δήθεν βιολογικά, χωρίς να πληρούνται οι σχετικές κατά την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις. Θα ακολουθήσει η εκ των ανωτέρω προβλεπόμενη διαδικασία κυρώσεων της επιχείρησης.

Οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχισθούν κατά τρόπο συστηματικό, δίκαιο και αυστηρό καθώς χρέος του ΥΠΑΑΤ είναι η προστασία παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και της υγιούς επιχειρηματικότητας από δυσφημιστικά φαινόμενα. Εντολή του κ. Λιβανού είναι να μην υπάρχει καμία ανοχή απέναντι σε παρατυπίες και παρανομίες και κανείς να μη χαριστεί κανενός.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η σημαντική προσφορά του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας...

Διεθνές σεμινάριο στην Κρήτη στις 29, 30 και 31...

Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης τίμησε την...

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια...

Η σημαντική προσφορά του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας...

Διεθνές σεμινάριο στην Κρήτη στις 29, 30 και 31...

Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης τίμησε την...

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εγκέφαλος: Ποιες τροφές δεν θα έτρωγε ποτέ ένας νευροχειρουργός

Αυτά είναι τα νόστιμα αλλά όχι και τόσο αθώα...

Επιστήμονες εντόπισαν «διακόπτη» της κατάθλιψης στον εγκέφαλο

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το χρόνιο άγχος αλλοιώνει...

«Τελειώνει η θάλασσα όπως την ξέραμε» – Οι ύφαλοι ξεπέρασαν το σημείο χωρίς επιστροφή

Διεθνής ομάδα κάπου 160 επιστημόνων μελετά την κατάσταση υγείας...