Αναβολή Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτής Καρτερού λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022τωβρίου 2022.

Ημερομηνία:

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας, συμμετέχει στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών και καλεί τα μέλη και τις οικογένειές τους και όσους πολίτες επιθυμούν στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Καρτερού (σημείο συνάντησης ακτή πρώην ΞΕΝΙΑ Καρτερός») την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11.30-13:30.

Γ Η εκδήλωση αναβάλλεται λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για την επόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Η κολυμβητική ακτή Καρτερού επιλέχθηκε δεδομένου ότι είναι πλήρως οργανωμένη διαθέτοντας ντους, ομπρέλες, ξαπλώστρες και είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, να δέχεται μεγάλο αριθμό λουόμενων με τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις έχει αυτό στην περιβαλλοντική της κατάσταση.

Βασικός στόχος της δράσης μας είναι, αφενός η ευαισθητοποίηση των μελών μας σχετικά με την ανεξέλεγκτη απόρριψη και συσσώρευση απορριμμάτων στην ακτογραμμή και την παράκτια ζώνη του νησιού μας και αφετέρου ο εθελοντικός καθαρισμός μιας από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Ηρακλείου. Με τη δράση μας αυτή, θα συμβάλουμε στην απομάκρυνση των απορριμμάτων (σκουπίδια, αποτσίγαρα, καλαμάκια, πλαστικά μπουκάλια, κ.α) που κάποιοι ασυνείδητοι αφήνουν πίσω τους, αμαυρώνοντας την όμορφη εικόνα της παραλίας του Καρτερού με τα γαλανά νερά και τη χρυσαφένια άμμο, τα βοτσαλάκια τα βράχια και τις ελώδεις εκτάσεις και ζώνες αμμοθινών, που προσελκύουν πολλά μεταναστευτικά πουλιά και πτηνά της τοπικής ορνιθοπανίδας στην ομώνυμη εκβολή του Καρτερού ποταμού.

Ανάλογες εθελοντικές δράσεις στα 34 χρόνια λειτουργίας του θεσμού, έχουν ενεργοποιήσει πάνω από 13 εκατομμύρια ανθρώπους που συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο, συλλέγοντας πάνω από 100.000 τόνους απορριμμάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Το ανθρώπινο πρόσωπο της...

Την Τετάρτη 7 Μαΐου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί...

Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, και ο Αντιπρόεδρος του...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Το ανθρώπινο πρόσωπο της...

Την Τετάρτη 7 Μαΐου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί...

Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, και ο Αντιπρόεδρος του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 3 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η προστάτιδα του ελληνικού νησιού Σήμερα, Σάββατο 3 Μαΐου, σύμφωνα...

Κρήτη:Αντιπυρική και αντικεραυνική θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού

Με δίκτυο πυροπροστασίας και αντικεραυνική εγκατάσταση θωρακίζει το υπουργείο...

Λασίθι:”Πολιτιστικό Καλεντάρι” Δήμου Αγίου Νικολάου Σάββατο 3 – Παρασκευή 9 Μαΐου 2025

Με μια ενδιαφέρουσα επιστημονική συνάντηση του Τμήματος Ιστορίας και...