Ανδρέας Ξανθός / Νέα λίστα ντροπής – Οι ιδιωτικές κλινικές κάνουν επιλογή ασθενών covid [όλη η εγκύκλιος]

Ανδρέας Ξανθός / Νέα λίστα ντροπής – Οι ιδιωτικές κλινικές κάνουν επιλογή ασθενών covid [όλη η εγκύκλιος]

Κοροϊδία οι 300 κλίνες σε ιδιωτικά νοσοκομεία – 17 ασθενείς covid περίμεναν σε φορεία στο νοσοκομείο Νίκαιας μέχρι να δεήσουν οι κλινικάρχες να τους δεχτούν

Νέα λίστα ντροπής με ασθενείς covid που περιμένουν σε φορεία εάν θα γίνουν δεκτοί από ιδιωτικές κλινικές αποκαλύπτει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι είναι κοροϊδία οι δήθεν 300 κλίνες ιδιωτικών κλινικών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφού οι κλινικάρχες επιλέγουν ποιους ασθενείς θα νοσηλεύσουν.

Όπως αποκαλύπτει ο Ανδρέας Ξανθός, οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών covid «χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου» (βλ. Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, 7/1/2022)!

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην εγκύκλιο τα κριτήρια εισαγωγής ορίζουν ότι: «μπορούν να διακομιστούν νοσηλευόμενοι ασθενείς ή ασθενείς του ΤΕΠ, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, χωρίς την παρουσία σημείων ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Εξαιρούνται επίσης ασθενείς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από άλλη ειδικότητα, όπως χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, έγκυοι, ασθενείς σε τεχνητό νεφρό κλπ.

«Με άλλα λόγια η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι έχουν εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα – οι οποίες ούτως ή άλλως δεν φτάνουν ούτε για τις εισαγωγές μιας μέρας, αφού αυτό γίνεται υπό τον όρο της επιλογής των περιστατικών».

Η υγειονομική τραγωδία συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν μόνο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν και νοσηλευόμενοι εκτός κλινών covid, επισημαίνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι παρά τις καθησυχαστικές επιδημιολογικές προγνώσεις του «συστήματος Μαξίμου» η πίεση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Και επειδή η κυβέρνηση δεν προετοίμασε έγκαιρα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έχει εμφανιστεί στην καθημερινότητα των νοσοκομείων μια νέα «λίστα ντροπής με ασθενείς που παραμένουν στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) μέχρι να βρεθεί κρεβάτι απλής νοσηλείας.

Η περίπτωση του Νοσοκομείου Νίκαιας που χθες παρέμεναν στα ΤΕΠ σε φορεία ή ράντζα 17 ασθενείς με covid περιμένοντας να “συναινέσουν” οι ιδιωτικές κλινικές για τη διακομιδή τους, είναι πολύ χαρακτηριστική.

Η μόνη λύση αυτή την ώρα, επισημαίνει ο Ανδρέας Ξανθός, είναι η άμεση πρόσληψη στο ΕΣΥ όλων των διαθέσιμων υγειονομικών (επιλαχόντες σε μόνιμες κρίσεις γιατρών, γιατροί και νοσηλευτές που είναι στις λίστες επικουρικού προσωπικού), καθώς και η εφαρμογή μιας ενιαίας ταχύτητας στο σύστημα υγείας, με επιστράτευση των αναγκαίων δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα και των δομών των ενόπλων δυνάμεων και αναλογική επιβάρυνση όλων.

«Έτσι θα διασφαλιστεί η ισόρροπη κατανομή των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό με βάση τις υπάρχουσες κλίνες και το ανθρώπινο δυναμικό σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορέσει να συνδυαστεί η covid και η μη covid φροντίδα στα δημόσια νοσοκομεία», καταλήγει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε στο παρακάτω αρχείο όλη την εγκύκλιo:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.