Ανδρέας Ξανθός / Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο – Αυτή είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ

Ουδέποτε βγήκαμε εγώ, ο Πολάκης και ο Τσίπρας να πούμε ότι η φροντίδα εκτός ΜΕΘ είναι ίδια τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ανδρέας Ξανθός / Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο – Αυτή είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ

Mε αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των ΜΕΘ κατέρριψε το αφήγημα της κυβέρνησης ο Ανδρέας Ξανθός.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο, ενώ χαρακτήρισε αμετροέπεια του Κυριάκου Μητσοτάκη την περιβόητη δήλωση για τη φροντίδα εκτός ΜΕΘ.

«Και εγώ, και ο Παύλος Πολάκης και ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζαμε ότι υπήρχαν δυσκολίες αλλά δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε ότι είναι το ίδιο πράγμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε:

«Επαναλαμβάνετε τις ίδιες αλχημείες και κάνετε και κάνετε τις ίδιες ανακρίβειες Επειδή συστηματικά το αποκρύπτετε αυτό: Ξέρετε πόσες κλίνες παρέδωσε η ΝΔ το 2015; Επειδή ξέρετε και δεν το λέτε, θα το πούμε εμείς: 440 ήταν το 2015. Πραγματικά χαμηλό στην ιστορία της εντατικής στη χώρα» σημείωσε ο Ανδρέας Ξανθός και συμπλήρωσε:

«Παραλάβαμε 440, προσθέσαμε μέσα σε συνθήκες μνημονίου και χωρίς πανδημία 120, κάναμε 500 προσλήψεις προσωπικού (100 γιατρών και 400 νοσηλευτών) τηρώντας τις αναλογίες προσωπικού με βάση τις κλίνες. Κάνετε την τεράστια αλχημεία να προσθέτετε τα 250 κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε όντως 560 κλίνες αυξάνοντάς τις κατά 30%. Αλλά τα 250 αυτά κρεβάτια υπήρχαν και τότε άρα ήταν 810 οι κλίνες. Δεν μπορείτε να συγκρίνετε 560 με 1.300. Ή θα είναι 810 αυτές που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι 1.050 οι δικές σας. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι έχουμε μία συνολικά τραγική αποτυχία με επώδυνο τρόπο. Δεν έχουμε μία έξαρση δύο μηνών».

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι «είναι αμετροεπές να έρχεται ο πρωθυπουργός και να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της φροντίδας μεταξύ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ. Εμείς αναγνωρίζουμε, και εγώ, και ο Παύλος Πολάκης και ο Αλέξης Τσίπρας ότι υπήρχε δυσκολία αλλά δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε ότι είναι το ίδιο πράγμα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.