Ανώγεια:Τα συγκλονιστικά λόγια της αδερφής του Γ. Ξυλούρη: «Ας είσαι εσύ η τελευταία ψυχή που χάνεται άδικα»

«Ας αφήσουμε κατά μέρος το μίσος, τις αλληλοκατηγορίες και ας αφοσιωθούμε να κάνουμε καλύτερο αυτό τον τόπο για τις επόμενες γενιές, την γενιά των παιδιών σου Γιώργη μας. Σεβόμενοι την μνήμη των ανθρώπων που όλοι χάσαμε άδικα, εύχομαι να σταματήσει αυτό το κακό εδώ κι ας είσαι αιτία εσύ «η τελευταία ψυχή που χάνεται άδικα».

Αυτά τα λόγια επέλεξε να ακουστούν στο 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του Γιώργου Ξυλούρη, η αδερφή του Νίκη. Όπως αναφέρει η AΝΩΓΗ, η Νίκη Ξυλούρη επέλεξε να διαβάσει τον αποχαιρετισμό η Χρύσα Χαιρέτη, αφού η ίδια δεν μπορούσε λόγω συναισθηματικής φόρτισης.

Το μνημόσυνο στη μνήμη του 32χρονου που έχασε τη ζωή του στη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε στα Ανώγεια στις 2 Μαΐου, τελέστηκε το πρωί στην εκκλησία της Παναγίας στο Περαχώρι.

Διαβάστε τα συγκλονιστικά λόγια της Νίκης Ξυλούρη:
«Aγαπημένε μας Κιτρογιώργη,
Πέρασαν κιόλας 40 ημέρες από εκείνο το βράδυ, στις 2 Μαΐου που άφησες την τελευταία σου πνοή, τόσο άδικα και τόσο απρόσμενα. Πέρασαν κιόλας 40 μέρες που έχουμε να σε δούμε, να σε ακούσουμε, να μας ενώσεις σαν μια γροθιά όπως έκανες πάντα! Όμως δεν πέρασε καμία μέρα χωρίς να σε σκεφτούμε, χωρίς να μας λείπεις και χωρίς να σ’αναζητήσουμε. Ήσουν… και λέω ήσουν και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορώ να πω ΕΙΣΑΙ… ήσουν λοιπόν, το πρώτο παιδί του Κιτρογιάννη και της Βαγγελιώς που στην τόσο σύντομη ζωή σου, μόνο 32 χρονών, πορεύτηκες με αξίες και ιδανικά που δεν τα βρίσκει κανείς εύκολα στις μέρες μας.

Παντρεύτηκες την Κλειώ Καψάλη και μαζί της απέκτησες 2 παιδιά, που κάθε μέρα σε ψάχνουν και σε περιμένουν να ’ρθεις.

Δεν είχες πτυχία, όμως εσύ αυτά δεν τα χρειαζόσουν για να είσαι ΆΝΘΡΩΠΟΣ!!! Ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος, στα δύσκολα, στα εύκολα, στις χαρές και στις λύπες, ένας άνθρωπος που έδινες απλόχερα την βοήθεια σου σε οποιονδήποτε στη ζητούσε. Στις αξίες σου ήσουν ανυποχώρητος και στις δυσκολίες γενναίος. Πάντα έδινες χωρίς αντάλλαγμα και αυτό για σένα ήταν ευτυχία και περηφάνια. Όσοι σε ήξεραν, έχουν να το λένε άλλωστε. Δεν ξεχώριζες ποτέ κανέναν, ούτε συγγενή, ούτε φίλο αλλά ούτε και εχθρό, γιατί αγαπούσες τον τόπο σου, αγαπούσες τους ανθρώπους, είχες σεβασμό στο συνάνθρωπό σου. Ήξερες πολύ καλά τι θα πει Πολιτισμός, χωρίς καμιά σπουδή. Η αυτοπεποίθηση σου να λύνεις τα προβλήματα σου και η δύναμη να ξεπερνάς τις καθημερινές σου δυσκολίες βρισκόταν μέσα σου. Ότι κι αν μας είχε φέρει η μοίρα στη ζωή μας, πάντα δεμένοι σαν μια γροθιά συνεχίζαμε να παλεύουμε. Αντιμετώπιζες όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική. Έντιμος σε κάθε βήμα της σύντομης ζωής σου, ήξερες να ελέγχεις δυσάρεστες καταστάσεις και να βγαίνεις από αυτές ανεπηρέαστος. Ήσουν λογικός, αγνός και δοτικός Άνθρωπος. Άνθρωπος με αγνή καρδιά, ψυχή και φιλότιμο. Γνώριζες τι θα πει ευγένεια, ανθρωπιά, ειλικρίνεια και αγάπη.

Ένας λεβέντης, μερακλής, χουβαρντάς Ανωγειάνος, σπουδαίος άντρας. Αυτό περιγράφουν όλοι όσοι σε ήξεραν. «ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΙΤΡΟΣ». Πάντα έλεγες «Όλα θα τα ξεπεράσουμε μαζί, στήριγμα θα έχει ο ένας τον άλλο». Τώρα όμως είμαστε χωρίς εσένα Γιώργη μας και πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά πάλι να πορευτούμε όπως μας είχες δείξει εσύ 32 χρόνια τώρα, όπως θα ήθελες εσύ.

Άφησες 2 μικρά παιδιά ορφανά και μια γυναίκα 26 χρονών να σε περιμένουν νύχτα και μέρα, αδέρφια και γονείς να θρηνούν καθημερινά. Όλοι σε ψάχνουμε, σε ζητάμε παλεύοντας καθημερινά με την απουσία σου να ματώνει πιο βαθιά την πληγή μας. Πληγή γιατί το άδικο κανένας δεν το θέλει. ‘Όμως θα παλέψουμε να πορευτούμε στον δρόμο που εσύ μας έδειξες με το ήθος σου και τις αξίες σου. Θα συνεχίσουμε με τις πιο όμορφες αναμνήσεις από εσένα, θα κάνουμε αυτό που ήθελες πάντα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, με το ήθος και τις αξίες που θα τους έδινες και ο ίδιος. Θα είναι περήφανα για τον πατέρα τους. Θα είσαι πάντα εδώ στις καρδιές, στις ζωές μας, στις λύπες και στις χαρές μας, ακόμα κι από εκεί ψηλά. «ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΑΣΤΕΡΙ» {φωνάζουν τα παιδιά σου} και έχουν δίκιο.

Έτσι θα σε κρατάμε ζωντανό μέσα μας, γιατί όπως λένε ‘’Οι Άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχάσουμε’’ εμείς όμως δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ας αφήσουμε κατά μέρος το μίσος, τις αλληλοκατηγορίες και ας αφοσιωθούμε να κάνουμε καλύτερο αυτό τον τόπο για τις επόμενες γενιές, την γενιά των παιδιών σου Γιώργη μας.

Σεβόμενοι την μνήμη των ανθρώπων που όλοι χάσαμε άδικα, εύχομαι να σταματήσει αυτό το κακό εδώ κι ας είσαι αιτία εσύ «η τελευταία ψυχή που χάνεται άδικα».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε, να έχεις Καλό Παράδεισο, αιωνία η μνήμη σου, καλή αντάμωση.

Τα λόγια αυτά είναι από την αδερφή σου που λόγω συναισθηματικής φόρτισης προτίμησε να μην τα διαβάσει η ίδια.

Ο πεθερός σου σε αποχαιρετά με μια μαντινάδα.

Γιώργη μεγάλο το κενό

Που ‘φηκε ο μισεμός σου

Και πως θ άντέξουν οι δικοί

Κι οι φίλοι το καημό σου».http://anogi.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.