Απίστευτη πρόκληση Ακάρ: Μας ανήκει η θάλασσα και ο βυθός του Αιγαίου και της Κύπρου

Ημερομηνία:

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα καθώς μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα αλλά και ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένα πρότζεκτ στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία, ήρθε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας.

Σε μία νέα έξαρση εθνικισμού, μίλησε εκ νέου για την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία συμπεριέλαβε το Αιγαίο και την Κύπρο τονίζοντας: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός» σχολίασε, κάνοντας έμμεση αναφορά στο περιστατικό με την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χουλουσί Ακάρ:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;» Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

«Αν πεθάνουμε θα γίνουμε ήρωες… »
Σε ομιλία του την Πέμπτη στο εργοστάσιο συντήρησης της πολεμικής αεροπορίας, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «είμαστε πάντοτε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας στη Μαύρη Θάλασσα, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, ωστόσο δεν θα παραβιάσουμε ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα αυτού του λαού».

Ο τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «έχουμε πάρει κάθε μέτρο που περνάει από το χέρι μας και θα συνεχίσουμε να το παίρνουμε στο πλαίσιο της αντίληψης “αν πεθάνουμε θα γίνουμε ήρωες, αν ζήσουμε θα γίνουμε βετεράνοι”».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τέμπη: «Το τρένο έπιασε φωτιά» Η κλήση...

Νέα ηχητικά στοιχεία για τα Τέμπη. Η κλήση στο...

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα...

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...

Τέμπη: «Το τρένο έπιασε φωτιά» Η κλήση...

Νέα ηχητικά στοιχεία για τα Τέμπη. Η κλήση στο...

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα...

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυξημένος ο ρόλος της τεχνολογίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ DRONES ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ...

Στον «αέρα» και τα πολυδιαφημισμένα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

“Έξι μήνες τώρα, δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ”...