Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ: Έστειλε εξώδικο στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης

Ημερομηνία:

Τι ζητά με το εξώδικό του ο Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ
Ένταση και πρόσκαιρη εμπλοκή στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας – Αποκορώνου προκάλεσε το εξώδικο κατά της Εκκλησίας της Κρήτης που έστειλε ο Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ ζητά να «παγώσουν» οι διαδικασίες.

Το τοπικό σάιτ σημειώνει ότι αρχικά ουδείς ήθελε να παραλάβει την εξώδικη αυτή δήλωση, προ του κινδύνου όμως να θυροκολληθεί, παρελήφθη και φαίνεται ότι για αρκετό διάστημα απασχόλησε τη συνεδρίαση των Ιεραρχών της Κρήτης.

Τι υποστηρίζει ο Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην εξώδικο δήλωση του ο Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ αναφέρεται σε γεγονότα που καθιστούν άκυρη τη σημερινή συνεδρίαση, θέτει θέμα μη νόμιμης παρουσίας σε αυτή Ιεράρχη ο οποίος διώκεται ποινικά σε δικαστήριο και ζητά να «παγώσουν» επ’ αόριστον οι διαδικασίες μέχρις ότου ξεκαθαρίσει σε συνοδικό δικαστήριο η δική του υπόθεση και κατηγορία με την οποία εξαιρέθηκε από τους υποψηφίους προς εκλογή μητροπολίτες.

Με βάση την ίδια πηγή, το εξώδικο έφτασε στην Ιερά Σύνοδο στις 09:15, με τη διαδικασία πάντως να συνεχίζεται κανονικά.

Η σημερινή διαδικασία έρχεται μετά από μια παρατεταμένη και φορτισμένη διαδικασία επτά μηνών που ακολούθησε την εκδημία του μακαριστού Δαμασκηνού.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση φέρονται να είναι οι κ.κ. Μεθόδιος, Επίσκοπος Κνωσού, Βαρθολομαίος, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Τίτος, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, και Παρθένος, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επίσκεψη του Υπουργού και της Υφυπουργού Μετανάστευσης...

Τα Χανιά επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,...

Ο ΜΥΗΣ Αγυιά στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση...

Ο ΜΥΗΣ Αγυιά, ως νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Διαδρομής...

Επίσκεψη του Υπουργού και της Υφυπουργού Μετανάστευσης...

Τα Χανιά επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,...

Ο ΜΥΗΣ Αγυιά στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση...

Ο ΜΥΗΣ Αγυιά, ως νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Διαδρομής...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίσκεψη του Υπουργού και της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στα Χανιά

Τα Χανιά επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,...

Νέα εποχή για την κρουαζιέρα στον Άγιο Νικόλαο με την ένταξη του λιμανιού στα 7ήμερα δρομολόγια της Celestyal

Μανώλης Μενεγάκης: «Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης η κρουαζιέρα για τον...

Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά από ατύχημα με ηλεκτρικά πατίνια

Πρόκειται για δύο ξεχωριστά πολύ σοβαρά ατυχήματα Δύο παιδιά νοσηλεύονται...