Χ.Μαμουλάκης:Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής

Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής και να μειωθεί η εξεταζόμενη ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Στην Βουλή η επιστολή της ΕΛΜΕ Ηρακλείου
από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου,
με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη

Στην Βουλή, με την μορφή Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κατέθεσε την επιστολή της ΕΛΜΕ Ηρακλείου με την οποία ζητείται η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, καθώς και η μείωση της ύλης των εξεταζόμενων θεμάτων των πανελλαδικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, αφού παραθέτει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η Τράπεζα Θεμάτων είναι ένα αντιπαιδαγωγικό μέτρο, εκφράζει την καθολική απαίτηση της βάσης του κλάδου για να αναλάβουν όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης τις ευθύνες τους. Παράλληλα, διεκδικεί να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που πολλαπλασιάζει τις ανισότητες και τους φραγμούς για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να μειωθεί η ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων θεμάτων, με δεδομένο ότι, λόγω πανδημίας, η φοίτηση των μαθητών ήταν ανισότιμη και ελλιπής.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από την Υπουργό Παιδείας, σχετικά με τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.