Χανιά : 3η Συνάντηση Δικαιούχων Πράξης «Κοινές δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων

Ημερομηνία:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Τεχνική Συνάντηση των Δικαιούχων της Πράξης με τίτλο «Κοινές δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» και ακρωνύμιο «ECORouTs» του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020».

Η συνάντηση διοργανώθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στο Δημαρχείο Χανίων και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δικαιούχων και συγκεκριμένα των Δήμων Ηρακλείου, Πάφου, Χανίων και Αραδίππου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρόοδο της Πράξης, το συντονισμό των επόμενων δραστηριοτήτων καθώς και την αξιολόγηση των παραδοτέων που ολοκληρώθηκαν.

Αντικείμενο της πράξης «ECORouTs» είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων που προέρχονται από τις δημόσιες μεταφορές στο φυσικό περιβάλλον και η σταδιακή αντικατάσταση των οχημάτων που χρησιμοποιούνται από του Δήμους με ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης, η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, τόσο στην περιοχή του έργου όσο & πέρα από εκείνη. Περιλαμβάνει την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, τη χάραξη διαδρομών σε ιστορικές και τουριστικές τοποθεσίες, τη διαμόρφωση στάσεων, και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για την εποπτεία και διαχείριση του Δημοτικού Στόλου. Περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία έντυπου & ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού, τη διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στις πράσινες μεταφορές, Η προστιθέμενη αξία του έργου απορρέει μέσα από την εμπλοκή φορέων που συνδέονται με τον τομέα των δημόσιων μεταφορών και που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις σχετικά με ανάγκη για μείωση των ρύπων που προέρχονται από αυτές.

Ο γενικότερος σκοπός της πράξης «ECORouTs» είναι η ελάττωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων επιβλαβών, τόσο για την ανθρώπινη υγεία, όσο και για το φυσικό περιβάλλον, και η προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στην μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων προερχόμενοι από τις αστικές μεταφορές. Επιπροσθέτως, στους γενικότερους σκοπούς του έργου ανήκουν, η υιοθέτηση ΤΠΕ έτσι ώστε να βελτιωθεί η διαχείριση των μεταφορών και η υποστήριξη της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Κύπρου για την εισαγωγή φιλόδοξων μέτρων και πολιτικών μεταφοράς προς μια βιώσιμη αστική κινητικότητα, ειδικότερα μέσα σε τουριστικές περιοχές. Η δημιουργία ενός συστήματος βιώσιμης αστικής κινητικότητας μέσα σε αστικές περιοχές, με αξιοσημείωτη τουριστική κίνηση, θα συμβάλλει στην ανοικοδόμηση ενός ποιοτικού επιπέδου ζωής των μόνιμων κατοίκων & επισκεπτών.

Στην Πράξη συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου, ως Κύριος Δικαιούχος, ο Δήμος Πάφου – Δικαιούχος 2, ο Δήμος Χανίων – Δικαιούχος 3 και ο Δήμος Αραδίππου – Δικαιούχος 4.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 1.262.200,00 €, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά 15%.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνάντηση για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη»...

Τεχνική συνάντηση για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του...

Στον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκης ο νέος...

Στο γραφείο του στο Δημαρχείο Χανίων υποδέχτηκε τον νέο...

Συνάντηση για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη»...

Τεχνική συνάντηση για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του...

Στον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκης ο νέος...

Στο γραφείο του στο Δημαρχείο Χανίων υποδέχτηκε τον νέο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κατάρριψη ιρανικού drone από τις ΗΠΑ στην Αραβική Θάλασσα – Ανεβαίνει η ένταση

Ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πλησίασε αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην...

Μία οικογένεια, δύο άγριες δολοφονίες με θύματα κρητικούς, θείο και ανιψιό

Tι αποκάλυψε ο πατέρας του 27χρονου που βρέθηκε σκοτωμένος,...

Μεταναστευτικό: Πού θα είναι η δομή για την προσωρινή φιλοξενία στο Ηράκλειο

Το υπουργείο εξετάζει και το σενάριο μόνιμης μονάδας υποδοχής...

MINOAN LINES: Για δεύτερη χρονιά δίπλα στην “Ηλιαχτίδα”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η σπουδαία...