Χανιά:Δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις από το Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό (ΜΥΗΣ) Αγυιά

Ημερομηνία:

Τις Κυριακές πάμε Μουσείο…!

Ο Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) Αγυιά ξεκινάει δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις ενηλίκων στους χώρους του με οδηγούς επίτιμους συνεργάτες της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης, που έχει αναλάβει τη διαχείρισή του. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 και 18 Φεβρουαρίου, στις 12.00 και θα έχουν διάρκεια 60 λεπτά.
Για πρώτη φορά δίνεται στο κοινό η ευκαιρία να γνωρίσει μέσα από τον ΜΥΗΣ Αγυιά τη βιομηχανική κληρονομιά του νησιού και να ανακαλύψει, μέσα από τα έμπειρα μάτια των συνεργατών μας, τις κρυμμένες πτυχές του πρώτου υδροηλεκτρικού σταθμού της Κρήτης!
Τις Κυριακές του Φεβρουαρίου ο ΜΥΗΣ Αγυιά θα παραμείνει ανοιχτός έως τις 14.30, ώστε οι επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν το μαγευτικό φυσικό τοπίο της περιοχής Natura της λίμνης της Αγυιάς.

Πρόγραμμα θεματικών ξεναγήσεων:
• ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ξενάγηση του Αν. Καθηγητή Αλέξανδρου Βαζάκα (Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Πολυτεχνείο Κρήτης) με τίτλο «Σύζευξη τοπίου και «μηχανής»: H Eπανάχρηση του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού της Αγυιάς στα Χανιά».
Έναρξη: 12.00 Διάρκεια: 60 λεπτά

• ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ξενάγηση του τ. Καθ. Γιάννη Βουρδουμπά (Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης), με τίτλο «Η ιστορία της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Νομό Χανίων και το μέλλον της» .
Έναρξη: 12.00 Διάρκεια: 60 λεπτά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλ. 2821340114 (από τις 10.00 έως τις 12.00) ή στο email info@myhs.gr. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Σταθμού: www.myhs.gr.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά | Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε η...

Η εσπευσμένη, αν και εντυπωσιακή, πρόσκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ...

Κρήτη: Σφραγίζεται η βάση στη Σούδα μετά...

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ελήφθηκαν στη βάση της Σούδας στην...

Χανιά | Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε η...

Η εσπευσμένη, αν και εντυπωσιακή, πρόσκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ...

Κρήτη: Σφραγίζεται η βάση στη Σούδα μετά...

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ελήφθηκαν στη βάση της Σούδας στην...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απρόσκοπτα και με σημαντική πρόοδο οι αρχαιολογικές εργασίες στην Παπούρα

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΦΑ Ηρακλείου στον Δήμο...

Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Καισαριανής

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση σχετικά...

Απίστευτος Καραλής με 6,17μ.: Αφησε πίσω του τον θρυλικό Μπούμπκα!

Αλμα χωρίς προηγούμενο από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο...

Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ: Προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ναυσιπλοΐας στη Μέση Ανατολή

Αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για στόχους αμερικανικού...