Χανιά:Επίσκεψη Σέβης Βολουδάκη σε τοπική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών φροντίδας

Ημερομηνία:

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη επισκέφθηκε σήμερα την επιχείρηση «ΚΑΤΟΙΚΟΝ», μια επιχείρηση που αποτελεί λαμπρό παράδειγμα του Brain Gain. Νέοι άνθρωποι που δούλευαν στο εξωτερικό και επέλεξαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να δραστηριοποιηθούν στα Χανιά, αξιοποιώντας όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τόσο στο φορολογικό τομέα, όσο και στην εφαρμογή προγραμμάτων όπως το «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, από την κατ’ οίκον φροντίδα μέχρι την εξειδικευμένη νοσηλευτική περίθαλψη και κινούμενοι σε όλοι την πόλη με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρέχουν σε ασθενείς και ηλικιωμένους λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, χωρίς αυτοί να απομακρύνονται από το οικείο περιβάλλον τους.

Μετά την επίσκεψη η κ. Βολουδάκη αναφέρθηκε στα κίνητρα που η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή για την προσέλκυση εξειδικευμένων Ελλήνων και άλλων που ζουν στο εξωτερικό. Σε αυτά περιλαμβάνονται νέοι κανονισμοί σχετικά με το ωράριο εργασίας και τη γονική άδεια, καθώς και χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές για όσους μετεγκαθίστανται στην Ελλάδα. Επίσης, για τους επιχειρηματίες αναπτύσσονται νέα προγράμματα για τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης μέσω φορολογικών κινήτρων και πρόσβασης σε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Τέλος, τόνισε πως η επιστροφή των Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό (Brain Gain) κατά την περίοδο της κρίσης αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας που είδε ένα μεγάλο μέρος του πιο καταρτισμένου και παραγωγικού της δυναμικού να μεταναστεύει στο εξωτερικό(Brain Drain). Είναι θετικό να τους βλέπουμε να επιστρέφουν, να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, να πετυχαίνουν και να προοδεύουν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

To πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό από την αναταραχή στο Ισραήλ

Γεωπολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, που θα έχει αντίκτυπο...

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...