Χανιά:Ευχαριστίες Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη στην Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Ευχαριστίες Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη στην Περιφέρεια Κρήτης για την αύξηση της χρηματοδότησης στα 15 εκατ. ευρώ του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δηλώσεις του σχετικά με την πλήρη ένταξη των έργων για την αποκατάσταση και ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνει:
“Ο προγραμματισμός και η συστηματική συνεργασία του Δήμου Χανίων με την Περιφέρεια Κρήτης είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ποσού εγγραφής για την αποκατάσταση και την ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, από 5 στα 15 εκ. ευρώ. Ως εκ τούτου, με την απόφαση αυτή ο προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων και κατ’ επέκταση και οι δημότες μας, δεν επιβαρύνονται με το σημαντικό αυτό ποσό το οποίο θα καλύπτονταν είτε με την χρήση ιδίων πόρων είτε με δανεισμό. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλόγερη για την πολύτιμη συνεργασία αλλά και την αποδεδειγμένη και έμπρακτη ενίσχυση των προσπαθειών του Δήμου μας.

Το έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά αφορά την πλήρη αποκατάσταση των φθορών του κτηρίου αλλά και τη λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των καταστημάτων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστική διαδικασίας στα τέλη του 2021 και προβλέπεται να διαρκέσουν περίπου 2 έτη.

Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να υπογραφεί η προκήρυξη του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν.4412/2016 και ορίζεται ως μια κλειστή διαδικασία που περιλαμβάνει ειδικές προσκλήσεις σε μεγάλες εταιρίες με αποδεδειγμένη εμπειρία σε αντίστοιχης κλίμακας έργα.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το εμβληματικό αυτό έργο για τον τόπο μας, επιτέλους δρομολογείται σε συνέχεια των προσπαθειών που είχαν ξεκινήσει από την δημοτική αρχή του κυρίου Τζανακάκη μέχρι και την προηγούμενη δημοτική αρχή του κυρίου Βάμβουκα. Όλοι μαζί, ο Πρωθυπουργός, οι Βουλευτές του Νομού Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης σε αγαστή συνεργασία στοχοθετούμε, διεκδικούμε και τελικά πετυχαίνουμε μεγάλα και σημαντικά έργα του τόπου μας επ’ ωφελεία των πολιτών.”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σέβη Βολουδάκη: Συγκλονίζει η εξομολόγησή της για...

Η εξομολόγηση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για τον...

Χανιά | Ο Σπύρος Πετρουλάκης παρουσίασε το...

Το βράδυ του Σάββατου (03/05) ο Σπύρος Πετρουλάκης, παρουσίασε...

Σέβη Βολουδάκη: Συγκλονίζει η εξομολόγησή της για...

Η εξομολόγηση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για τον...

Χανιά | Ο Σπύρος Πετρουλάκης παρουσίασε το...

Το βράδυ του Σάββατου (03/05) ο Σπύρος Πετρουλάκης, παρουσίασε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι: Μεγάλοι όγκοι νερού καταλήγουν στο φράγμα Αποσελέμη μετά τις βροχοπτώσεις

Τουλάχιστον δυο εκατομμύρια κυβικά νερό θα μπουν μέσα στο...

Η βαθμολογία των playoffs της Super League – Οριστικά δεύτερος ο Παναθηναϊκός (pic)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στη Νέα...

Εμπρησμός Marfin: Δεκαπέντε χρόνια από τo ατιμώρητο έγκλημα

Μαρτυρίες και καταθέσεις για το ενεξιχνίαστο έγκλημα του φονικού...