Χανιά:Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 – «Ακαδημία Ποδηλάτου 2»

Ένα σχολείο έξω από το σχολείο, αύριο, Πέμπτη, στην οδό Δαγκλή
________________________________________
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022» και των πλούσιων δράσεων, που διοργανώνει, με τίτλο «Συνδεθείτε. Ποδήλατο+». θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 22/9/2022, η «Ακαδημία Ποδηλάτου 2», στην οδό Δαγκλή.
Δεκαοχτώ σταθμοί της Ακαδημίας θα φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό μαθητών, όπου μέσα από βιωματικές δράσεις και δραστηριότητες θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα, όπως την ασφαλή οδήγηση, την ανάγκη ισότιμης προσβασιμότητας, τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, τη σωστή χρήση ποδηλάτου, την άθληση, το περπάτημα, την ορειβασία. Παράλληλα, θα καλλιεργηθεί η φαντασία, η δημιουργικότητα και η ενσυναίσθηση των μαθητών.
Με δυο σταθμούς για κάθε τμήμα Σχολείου και μια περιήγηση στον δρόμο, με παιχνίδια, εικαστικές και αθλητικές δραστηριότητες, ο Δήμος Χανίων «ανοίγει» ένα υπαίθριο σχολείο. Θα λειτουργήσουν δύο ζώνες, 9.00 – 10.15 για παιδιά Α’ Β’ και Γ’ Τάξης και 10.45 – 12.00 για παιδιά Δ’, Ε΄ και ΣΤ’ Τάξης.
Οι σταθμοί πλαισιώνονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, τον Παγκρήτιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων & Παραπληγικών «Α Ε Τ Ο Ι – Κ Ρ Η Τ Η Σ», το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης με έδρα τα Χανιά – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, τους ποδηλατικούς συλλόγους «Α.Ο ΚΥΔΩΝ» και «Π.Ο.Χ ΤΑΛΩΣ», το Περιφερειακό Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Cyclopolis – σύστημα κοινόχρηστών ποδηλάτων Δήμου Χανίων, το κατάστημα ποδηλάτου «AntonisΒike», τον ομοσπονδιακό προπονητή ποδηλασίας και καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Παναγιώτη Μαρεντάκη, τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Χαλέπας “ΚΥΤΤΑΡΟ”, το Τμήμα κλασικού ποδηλάτου της Λέσχης Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων, την εικαστικό, Λαμπρινή Μποβιάτσου, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων και τη Σχολή οδηγών «Γαϊτανόπουλος».
Η δράση πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί θεσμό, που από το 2002 προάγει τους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, ενισχύοντας τις συνέργειες ως προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Δείτε όλες τις δράσεις εδώ: www.chania.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.