Χανιά:Η συμμετοχή του Εθνικού Ιδρύματος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στο Διεθνές Οικονομικό FORUM των Δελφών

Ημερομηνία:

Το 6o Οικονομικό Forum των Δελφών διεξάγεται από τη Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα. Στις εργασίες του μετέχουν, με φυσική παρουσία και μέσω διαδικτύου, περισσότεροι από 1.000 διακεκριμένοι ομιλητές από 42 χώρες (αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι θεσμών, ακαδημαϊκοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι κ.ά.). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαντικές ενότητες αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει την Δευτέρα στις 11 π.μ. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Forum. Την ίδια ημέρα στις 4:30 μ.μ. θα διεξαχθεί συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισπανό ομόλογό του Πέδρο Σάντσεθ.

Θα ακολουθήσει στις 5:20 μ.μ. η ενότητα «Ηγέτες που διαμόρφωσαν το Έθνος». Ομιλητές θα είναι ο Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους», η Κατερίνα Γαρδίκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Χαριλάος Τρικούπης: Μεταξύ μεταρρύθμισης και κοινοβουλευτικού κανόνα», ο Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με θέμα «Ελευθέριος Βενιζέλος: δημιουργώντας την σύγχρονη Ελλάδα», ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Είσοδος στον σύγχρονο κόσμο» και ο Σπύρος Δραΐνας, ιστορικός, πολιτικός αναλυτής, με θέμα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου: Η ταραχώδης μετάβαση προς τον εκσυγχρονισμό». Συντονίζει η Βίκυ Φλέσσα, δημοσιογράφος-φιλόλογος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με εγγραφή στο delphiforum.gr/register να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Forum σε τρία ταυτόχρονα δωρεάν live streaming. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις θεματικές ενότητες, το πρόγραμμα και τους ομιλητές υπάρχουν στην ιστοσελίδα delphiforum.gr.

Για την απόλυτη ασφάλεια των ομιλητών που θα παρευρεθούν στο χώρο του Ζαππείου, θα βρίσκονται σε ισχύ όλοι οι απαραίτητοι υγειονομικοί κανόνες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χανίων:Σε εξέλιξη οι εργασίες μόνωσης της...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνωσης της στέγης του...

Ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία, στο Δήμο Πλατανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε ...

Δήμος Χανίων:Σε εξέλιξη οι εργασίες μόνωσης της...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνωσης της στέγης του...

Ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία, στο Δήμο Πλατανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει δικαίωμα στάθμευσης

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Το Άστρο της Βηθλεέμ δεν είναι μύθος: Τι υποστηρίζει επιστήμονας της NASA, ποια είναι η εξήγηση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αστρονομικό περιοδικό συνδέει το βιβλικό...

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς Λιμένες

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος τους μικρούς νοσηλευόμενους στο ΠαΓΝΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...