Χανιά: Σε εξέλιξη η ανάπλαση της Ανατολικής Τάφρου

Ημερομηνία:

Σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων συγκάλεσε την Τρίτη (5/2) στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με θέμα το σημαντικό έργο που εκτελείται στη Δυτική Τάφρο, από τον Δήμο Χανίων, τη ΔΕΥΑΧ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Το έργο αφορά την ανάπλαση της Δυτικής Τάφρου και την απόδοση της στην χανιώτικη κοινωνία, ως ένας ελεύθερος χώρος αναψυχής.

Μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΧ, τα έργα αποστράγγισης της τάφρου (αντιπλημμυρικός αγωγός), ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει το έργο διαμόρφωσης του χώρου από τα συνεργεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

“Στη συνέχεια αυτών των ενεργειών, ο Δήμος Χανίων θα πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης των τειχών και ό,τι άλλο απαιτηθεί. Έτσι, αποδίδουμε στους Χανιώτες και στους επισκέπτες μας , έναν σπουδαίο ελεύθερο χώρο”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Ξανθουδάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ Κων/νος Στεργιάννης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Δήμαρχος Χανίων κατέθεσε μια πρόταση, στο συγκεκριμένο χώρο δηλαδή, να δημιουργηθεί ένα περιφραγμένο σημείο για δεσποζόμενα ζώα.

“Είναι κάτι που υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και θεωρώ ότι αποτελεί ένα δείγμα πολιτισμού και μια ανταπόκριση σε ανάγκες της κοινωνίας μας και των συμπολιτών μας”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Εν κατακλείδι, το έργο που αφορά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε τρεις μήνες.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου...

Δήμος Πλατανια : Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης...

Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης Βουβών σε “Δημοτικό Άλσος Αντώνη...

Χανιά:Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου...

Δήμος Πλατανια : Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης...

Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης Βουβών σε “Δημοτικό Άλσος Αντώνη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...

Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους. Σε πανελλαδική απεργία και στις...

Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου της Ελλάδας – Στο 3,2% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2025

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα...