Χανιά: Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 45χρονου Ισπανού που ακρωτηριάστηκε μετά από πτώση βράχου στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Ημερομηνία:

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων o 45χρονος Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε, καθώς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Φαράγγι της Σαμαράς είχε την ατυχία να βρεθεί στο σημείο που κατέπεσε έχοντας αποκολληθεί τμήμα βράχου, μετά από τη σεισμική δόνηση λίγο πριν τις έντεκα το πρωί χθες στα Χανιά, με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Σούγιας.

Ο 45χρονος σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε από το σημείο του άνω μηρού, με την κατάστασή του και λόγω της αιμορραγίας να παρακολουθείται λεπτό προς λεπτό από γιατρούς και νοσηλευτές, μετά το πολύωρο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη μετά τη μεταφορά του με ελικόπτερο από την Αγία Ρουμέλη.

Η σεισμική δόνηση των 4,9 ρίχτερ βρήκε τον άτυχο 45χρονο Ισπανό περίπου στο μέσο του φαραγγιού και για το λόγο αυτό τόσο η προσπάθεια προσέγγισής του, όσο και μεταφοράς του ήταν δύσκολη. Πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ και εθελοντές τον μετέφεραν στην Αγία Ρουμέλη από όπου ελικόπτερο τον παρέλαβε μεταφέροντας τον το μεσημέρι στο νοσοκομείο, με συντριπτικά τραύματα στο πόδι.

Αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό στήθηκε επιχείρηση εκκένωσης του φαραγγιού από τους 600 και πλέον περιπατητές που βρίσκονταν εντός, ενώ για λόγους ασφαλείας τόσο το φαράγγι της Σαμαριά, όπως και όλα τα φαράγγια της Κρήτη και σήμερα παρέμειναν κλειστά υπό το φόβο πιθανότητας κατολισθήσεων.

Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι η πολιτική προστασία μέσω του 112 έστειλε οδηγία και σε όσους αυτές τις ημέρες βρίσκονται κυρίως στα νότια της Κρήτης σε σημεία που παρατηρούνται κατολισθήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Πάντως και η σεισμική ακολουθία φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά με σεισμικές δονήσεις μετά τα 4,9 ρίχτερ που δείχνουν να εκτονώνουν την ένταση του φαινομένου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η συνέχειά του δεν παρατηρείται από τους επιστήμονες.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης για την Πρωτομαγιά

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά - Τιμάμε τους νεκρούς της...

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης...

Πρωτομαγιά 1944-2025 Την Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο για το δίκιο της...

Χανιά:Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης για την Πρωτομαγιά

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά - Τιμάμε τους νεκρούς της...

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης...

Πρωτομαγιά 1944-2025 Την Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο για το δίκιο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης για την Πρωτομαγιά

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά - Τιμάμε τους νεκρούς της...

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – ΔΣΕ για την Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά 1944-2025 Την Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο για το δίκιο της...

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...