Χανιά:Τα Μονοπάτια του Αποκόρωνα Chania Trails – Apokoronas

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αποκορώνου παρουσίασαν στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (Ίδρυμα Αγία Σοφία) την εξέλιξη του έργου για την ανάδειξη, διασύνδεση και λειτουργία 12 πεζοπορικών διαδρομών, συνολικού μήκους 130 χιλιομέτρων, στον Αποκόρωνα.
Η παρουσίαση έγινε από τον μελετητή κ.Φοίβο Τσαραβόπουλο και τον σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης κ.Δημήτρη Μιχελογιάννη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μοιράστηκε στους συμμετέχοντες το πρώτο έντυπο που αποτυπώνει τις διαδρομές και τα χαρακτηριστικά τους, ενώ παρουσιάστηκαν και οι ψηφιακοί χάρτες που τις συνοδεύουν και θα είναι ελεύθεροι για χρήση από τους πεζοπόρους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδίδεται για χρήση κάθε μία από τις διαδρομές που θα είναι απολύτως έτοιμη μαζί με τον ψηφιακό της χάρτη, ενώ έντυποι χάρτες θα μοιραστούν σε αρκετά σημεία από τα οποία διέρχονται οι διαδρομές (καφενεία χωριών, πολιτιστικοί σύλλογοι). Η ανακοίνωση για την εκάστοτε διαδρομή που θα παραδίδεται έτοιμη για χρήση θα γίνεται από τον Δήμο Αποκορώνου, με την πρώτη να πραγματοποιείται στα τέλη Οκτωβρίου και θα συνοδεύεται από το σύνολο των χρηστικών πληροφοριών που απαιτείται να είναι στη διάθεση των πεζοπόρων.

Τα Μονοπάτια του Αποκόρωνα (Chania Trails-Apokoronas) στο σύνολό τους θα έχουν παραδοθεί για χρήση μέχρι το τέλος του χρόνου και θα ακολουθήσει στη συνέχεια σειρά δράσεων προβολής και ανάδειξής τους ενώ η συντήρηση του δικτύου θα είναι συνεχής μέσα από την συνεργασία με την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής ευχαρίστησε τον Δήμο Αποκορώνου για την αποτελεσματική σύμπραξη και σημείωσε ότι το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν τα επόμενα σκέλη του Chania Trails μέσα από την συνεργασία με τους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου γιορτάζει και τιμά την...

✨🚶‍♀️ Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου σας προσκαλεί σε...

«Κινητικότητα για Όλους»: Πλούσιες δράσεις από τον...

O Δήμος Χανίων με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας,...

Χανιά:Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου γιορτάζει και τιμά την...

✨🚶‍♀️ Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου σας προσκαλεί σε...

«Κινητικότητα για Όλους»: Πλούσιες δράσεις από τον...

O Δήμος Χανίων με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λιποπρωτεΐνη(a) [Lp(a)]: Ένας υποτιμημένος καρδιαγγειακός παράγοντας κινδύνου

*Το άρθρο υπογράφει η Δρ. Χρυσούλα Φραγκιαδάκη, Καρδιολόγος, Ιατρός ΕΣΥ. Πόσες...

Ευρώ: Σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τέσσαρων χρόνων

Ενόψει της επικείμενης μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή...