Δήμαρχος Μαλεβιζίου: Σε χρόνο ρεκόρ οι διαδικασίες για το δρόμο αλλά και πάλι δεν προλάβαμε το κακό

Ημερομηνία:

Με το δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα συναντήθηκαν το πρωί κάτοικοι της περιοχής Πολύδροσου στο Γάζι, στο Ηράκλειο, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση για το δρόμο που αποδείχτηκε από σωτήριος καρμανιόλα.

Μετά τον τραγικό χαμό των δύο αγοριών, 17 και 21 ετών, τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι κάτοικοι και ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής επανέφεραν το αίτημα, που είχαν κάνει εγγράφως από τις 2 Αυγούστου για τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας (σαμαράκια) και θέσπιση ανώτατου ορίου ταχύτητας τα 30 χλμ/ώρα. Πρόκειται για μια ευθεία περίπου 800 μέτρων, η οποία γίνεται σε καθημερινή βάση πίστα ταχύτητας για νεαρούς μοτοσικλετιστές από όλο το Ηράκλειο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε, ότι όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες έγιναν σε χρόνο ρεκόρ, ωστόσο η διαδικασία έχει κολλήσει στο αρμόδιο υπουργείο και στη δημοσίευση της απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. “Πρόκειται για τον αξιοπρεπέστερο δρόμο του δήμου μας, με φωτισμό, ποδηλατόδρομο, κολωνάκια και φαρδιά πεζοδρόμια. Σ’αυτό το δρόμο όμως τελικά έχουν γίνει φρικτά τροχαία”, είπε στην ΕΡΤ ο κ. Μποκέας, συμπληρώνοντας πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε επαρκέστερη αστυνόμευση από το έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένο αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου.

Δεν είναι λίγες, ωστόσο, και οι φωνές που λένε ότι τα σαμαράκια δεν θα προσφέρουν λύση στο πρόβλημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη, “το όριο εντός των πόλεών μας είναι 50 χλμ/ώρα, εκτός κι αν αλλιώς ορίζεται. Άρα είναι θέμα τήρησης των κανόνων, παιδείας και αστυνόμευσης και όχι να βάλουμε εμπόδια εκεί που θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ αυτά. Δεν μπορεί αντί να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε ένα νέο φαρδύ και με καλό αστικό εξοπλισμό δρόμο, να τον αναιρούμε επειδή δεν έχουμε την παιδιά που πρέπει ή τον έλεγχο που πρέπει”.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Εικόνες πολέμου στο Ηράκλειο τη νύχτα...

Εικόνες καταστροφής από τις «φουνάρες» (ένα πασχαλινό έθιμο, μια...

Η SKY express μετέφερε και φέτος το...

Το Άγιο Φως έφτασε στον Διεθνή Aερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος...

Κρήτη: Εικόνες πολέμου στο Ηράκλειο τη νύχτα...

Εικόνες καταστροφής από τις «φουνάρες» (ένα πασχαλινό έθιμο, μια...

Η SKY express μετέφερε και φέτος το...

Το Άγιο Φως έφτασε στον Διεθνή Aερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή...

Ρέθυμνο: Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο στη διασταύρωση – καρμανιόλα της Καρέ

Για την κατάσταση της υγείας τους μίλησε στο Cretalive...

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...