Δημήτρης Πιτσικάκης:Πρόγραμμα αντιμετώπισης της Υπογεννητικότητας – Ολιγωρία ή ψηφοθηρία

Ημερομηνία:

Τι απέγινε αλήθεια εκείνο το Πρόγραμμα αντιμετώπισης της Υπογεννητικότητας που είχε εξαγγείλει η Διοίκηση Μποκέα και ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου και κατόπιν έτυχε της πανηγυρικής ανακοίνωσης του προς τα ΜΜΕ, για παροχή επιδόματος 1.000 ευρώ για κάθε τρίτο τέκνο οικογένειας που γεννιέται.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σε επιστολή της προς το Δήμο Μαλεβιζίου, αναφερόμενη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, άρα και στην παροχή των 1.000 ευρώ, επισημαίνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και νομολογία, η ενίσχυση της οικογένειας και η άσκηση δημογραφικής πολιτικής δεν αποτελεί τοπική υπόθεση, αλλά είναι αρμοδιότητα της κεντρικής διοίκησης του Κράτους.
Επιπλέον, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υπενθυμίζει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης, επιτρέπεται να χορηγούνται στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους, τους τριτέκνους και πολυτέκνους είδη διαβίωσης ή περίθαλψης, κυρίως ιατροφαρμακευτικής, αλλά και χρηματικά επιδόματα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην επιστολή της όμως η Αποκεντρωμένη επισημαίνει σαφέστατα ότι δεν διαβλέπει έκτακτη και εξαιρετική περίπτωση και ζητά από το Δήμο να πληροφορήσει ποιες είναι οι «συγκεκριμένες ιδιαίτερες περιστάσεις και στοιχεία που συγκροτούν κατά τα ανωτέρω λόγους και συνθήκες χορήγησης του εν λόγω βοηθήματος».
Η επιστολή εστάλη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 31/8. Μέχρι σήμερα από όσα ξέρουμε ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να δώσει τις διευκρινήσεις που του ζητήθηκαν. Από ολιγωρία άραγε, ή επειδή τελικά δεν ήταν πρόγραμμα με επίδομα, αλλά απλά ένα ακόμη πυροτέχνημα;
Φυσικά με τη μορφή και συνοδεία των αντίστοιχων επικοινωνιακών τρυκ εν όψει της προεκλογικής περιόδου και της αρπαγής λίγων ψήφων?

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Βούτες Ηρακλείου : Θετικό το ότι δεν...

Σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου με τους επιστήμονες της...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Βούτες Ηρακλείου : Θετικό το ότι δεν...

Σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου με τους επιστήμονες της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...