Δήμος Αγίου Νικολάου:Να αποτραπεί η ρίψη μπαζών στο Βρουχά

Ημερομηνία:

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προκειμένου να αποτραπεί η συνεχιζόμενη απόρριψη μπαζών καθώς και οι εργασίες διαμόρφωσης που εκτελούνται σε γήπεδο ευρισκόμενο στην κτηματική περιφέρεια της κοινότητας Βρουχά και έχει σε άμεση οπτική επαφή με την νησίδα Σπιναλόγκα.

Συγκεκριμένα σε έγγραφο που απεστάλη αρχικά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο γίνονται οι εργασίες επιχωμάτωσης και εν συνεχεία στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου (22/10/20), ζητείται η παρέμβαση του εισαγγελέα καθώς και οποιαδήποτε άλλης δημόσιας αρχής, ώστε να επανέλθει το φυσικό ανάγλυφο στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού : “διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή του Βρουχά – απέναντι από την νήσο Σπιναλόγκα – ιδιοκτήτης εδώ και αρκετό καιρό, έχει επιδοθεί στην διαδικασία αλλαγής του φυσικού αναγλύφου, δημιουργώντας σοβαρά θέματα αισθητικής και ποιότητας περιβάλλοντος απέναντι από την οχυρή νησίδα.
Δεδομένης της προσπάθειας που γίνεται από το υπουργείο Πολιτισμού για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO, η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος στην απόκρημνη ακτή απέναντι από την νήσο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αυθεντικότητα του μνημείου αλλά και προϋπόθεση ένταξης του, και για τον λόγο αυτό, εφιστάτε η προσοχή.

Ήδη έχει υπάρξει σχετικό έγγραφο από την Εφορεία, το οποίο αποστείλαμε στον ιδιοκτήτη (15/9/20) χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει καμία αντίδραση.
Κατόπιν τούτου θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά, γιατί κανείς δεν θα δεχτεί να διακινδυνεύσουμε τον μεγάλο στόχο του Δήμου για τα μικροσυμφέροντα τα οποία εμφανίζονται.
Μάλιστα θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, είναι ιδιαίτερα αυστηρή ακόμα και με τους όρους που έχουν συμπεριληφθεί στο ΣΧΟΟΑΠ Αγίου Νικολάου, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της αλλαγής του φυσικού αναγλύφου στην πλευρά, απέναντι από την νήσο Σπιναλόγκα”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Κάλεσμα συμμετοχής Εργαζομένων στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις...

Η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λασιθίου καλεί όλους τους...

Λασίθι:Ξεκίνησαν στον Δήμο Αγίου Νικολάου οι πρώτες...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου με σκοπό την ενεργή συμμετοχή...

Λασίθι:Κάλεσμα συμμετοχής Εργαζομένων στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις...

Η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λασιθίου καλεί όλους τους...

Λασίθι:Ξεκίνησαν στον Δήμο Αγίου Νικολάου οι πρώτες...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου με σκοπό την ενεργή συμμετοχή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο για παρενέργεια εμβολιασμού κατά της Covid-19

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Επιστρέφει κανονικά στα καθήκοντα του ο γνωστός γυναικολόγος, τον οποίο είχε παύσει ο υπουργός

Το Διοικητικό Εφετείο Χανίων έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής...

Λίπος στην κοιλιά: Ο «ένοχος» και πώς θα τον αντιμετωπίσετε

Είναι κοινό μυστικό ότι η περίμετρος της μέσης… απλώνει...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του Αγίου Νικήτα στις Σέρρες

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...