Δήμος Αμαρίου και Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”

Ημερομηνία:

Στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Ειδικού Προγράμματος για τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” του Υπουργείου Εσωτερικών εμφανίζονται τα έργα και τα ποσά, με τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί κάθε Δήμος της Χώρας.

Χρηματοδοτούνται έργα ανάγκης με εξασφαλισμένο το πλαίσιο υποστήριξης για την υλοποίησή τους.

Για τις εντάξεις και χρηματοδοτήσεις απαιτείται πληρότητα φακέλου υποβολής και τα κριτήρια αξιολόγησης είναι ίδια με εκείνα του ΕΣΠΑ.

Δηλαδή με δυο λόγια οι Δήμοι που δούλεψαν και πραγματοποίησαν μελέτες κατάφεραν να εντάξουν έργα και να χρηματοδοτηθούν.

Παρατίθεται ο Πίνακας:

Για να έχουμε μια εικόνα των μεγεθών παραθέτουμε και έναν πίνακα με τον πληθυσμό και την έκταση του κάθε Δήμου:

Δυστυχώς, τα στοιχεία για μια ακόμη φορά είναι αποκαρδιωτικά για τον Δήμο Αμαρίου. Διά γυμνού οφθαλμού είναι πασιφανές ότι ο Δήμος Αμαρίου αποτελεί τον πιο “τεμπέλη” δήμο σε επίπεδο Νομού.

Στη συνολική πίτα της χρηματοδότησης του προγράμματος συμμετέχει με ποσοστό μόλις 3%, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι έχουν διψήφιο ποσοστό συμμετοχής.

Σε απόλυτο νούμερο, από τα 26 εκατομμύρια που διατέθηκαν στο νομό μας η χρηματοδότηση του Δήμου Αμαρίου δεν προσεγγίζει ούτε καν το ένα εκατομμύριο, ενώ ο μικρότερος δήμος του νομού, δηλαδή ο Ανωγείων, ο οποίος όπως προκύπτει από τον δεύτερο πίνακα είναι ο μισός από τον Δήμο Αμαρίου τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό, έχει χρηματοδοτηθεί με 4,5 εκατομμύρια.

Δηλαδή, ο Δήμος Αμαρίου έχει εξασφαλίσει τη χαμηλότερη χρηματοδότηση σε επίπεδο νομού με ιστορικά χαμηλό σκορ χρηματοδότησης, αφού ο δεύτερος χαμηλότερος σε χρηματοδότηση δήμος έχει καταφέρει να χρηματοδοτηθεί τέσσερις φορές πάνω από το απόλυτο νούμερο της χρηματοδότησης Αμαρίου.

Οι παραπάνω αριθμοί αποτελούν ντροπή για την παρούσα δημοτική αρχή και καλό θα ήταν να εξηγήσει στους δημότες τους λόγους για τους οποίους στέρησε από το Αμάρι κονδύλια, τα οποία δημότες άλλων Δήμων και Νομών επωφελούνται ανεμπόδιστα.

Νέα Κίνηση Αμαρίου

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απρόσκοπτα και με σημαντική πρόοδο οι αρχαιολογικές...

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΦΑ Ηρακλείου στον Δήμο...

Χανιά | Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε η...

Η εσπευσμένη, αν και εντυπωσιακή, πρόσκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ...

Απρόσκοπτα και με σημαντική πρόοδο οι αρχαιολογικές...

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΦΑ Ηρακλείου στον Δήμο...

Χανιά | Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε η...

Η εσπευσμένη, αν και εντυπωσιακή, πρόσκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απρόσκοπτα και με σημαντική πρόοδο οι αρχαιολογικές εργασίες στην Παπούρα

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΦΑ Ηρακλείου στον Δήμο...

Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Καισαριανής

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση σχετικά...

Απίστευτος Καραλής με 6,17μ.: Αφησε πίσω του τον θρυλικό Μπούμπκα!

Αλμα χωρίς προηγούμενο από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο...

Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ: Προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ναυσιπλοΐας στη Μέση Ανατολή

Αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για στόχους αμερικανικού...