Δήμος Αμαρίου:Συνάντηση εργασίας Μουρτζανού – Νίνου

Ημερομηνία:

Συνάντηση εργασίας Μουρτζανού – Νίνου με επίκεντρο τις διεκδικήσεις του Δήμου Αμαρίου για την αξιοποίηση των παραλίμνιων περιοχών του Φράγματος Ποταμών
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα στον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) κ. Θοδωρή Νίνο με επίκεντρο την αξιοποίηση των παραλίμνιων περιοχών του Φράγματος Ποταμών.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Κουρκουλός και ο νομικός κ. Γιάννης Νικολιδάκης, αποτέλεσαν κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία και τις δυνατότητες αξιοποίησης του Φράγματος Ποταμών, ενός, όπως επισημάνθηκε, στρατηγικής σημασίας έργου υποδομής για την περιοχή της ενδοχώρας του Ρεθύμνου.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η αναγκαιότητα να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τον καθορισμό χρήσεων γης, η κατασκευή περιφερειακού οδικού άξονα, τεχνικές υποδομές (όπως αντλιοστάσια και αρδευτικά δίκτυα με παράλληλες αναπλάσεις των οικισμών πέριξ του φράγματος), καθώς και η αναγκαιότητα ενός συνολικού χωροταξικού σχεδιασμού στην ευρύτερη περιοχή, που να καθορίζει σαφώς το πλαίσιο αξιοποίησης και προστασίας.

Από τη πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμαρίου παρουσίασε στον Πρόεδρο του Οργανισμού τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες και διεκδικήσεις του Δήμου, επισημαίνοντας τη βούληση της δημοτικής αρχής για ήπια ανάπτυξη του περιβάλλοντος χώρου της λίμνης, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, υπογραμμίζοντας παράλληλα, τη σημασία υιοθέτησης καλών πρακτικών και προτύπων από αντίστοιχες τεχνητές λίμνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Κ. κ. Θοδωρής Νίνος αναγνώρισε τη σοβαρότητα των ζητημάτων που τέθηκαν και εξέφρασε τη βούληση του Οργανισμού να ξεκινήσει τη διαδικασία καθορισμού ζωνών δραστηριότητας πέριξ της λίμνης. Όπως σημείωσε, μέσα από σταδιακή διαβούλευση, θα επιδιωχθεί να αποσαφηνιστεί ποιο είναι το αποδεκτό και εφικτό σε σχέση με τις ανάγκες της περιοχής και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη διαχείριση του έργου.

Τέλος, ο κ. Μουρτζανός διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι παρών σε όλα τα στάδια αυτής της διαδικασίας, με τεκμηριωμένες θέσεις και πνεύμα συνεργασίας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμαρίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του Ο.Α.Κ. κ. Θοδωρή Νίνο για τη γόνιμη συζήτηση και το κλίμα συνεργασίας που αναπτύχθηκε. Τα ζητήματα που αφορούν το Φράγμα Ποταμών και τις παραλίμνιες περιοχές του είναι κομβικά για την ανάπτυξη της περιοχής μας και απαιτούν σοβαρότητα, θεσμική συνεννόηση και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ο Δήμος Αμαρίου θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά, με τεκμηριωμένες προτάσεις και συνεργατικό πνεύμα. Πρόκειται για ένα κοινό αναπτυξιακό στοίχημα που δεν μπορεί να περιμένει.

H Δημοτική Αρχή, σε πλήρη συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους θεσμικούς φορείς, θα συνεχίσει σταθερά τις παρεμβάσεις της, διεκδικώντας την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Τι έγραφε στο σημείωμα...

Άφησε και σημείωμα ο 87χρονος που σκότωσε τη γυναίκα...

Το Ρέθυμνο αγάπησε και κατευόδωσε τον Παραολυμπιονίκη...

Με θερμές ευχές, μια μεγάλη αγκαλιά και την έκφραση...

Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Τι έγραφε στο σημείωμα...

Άφησε και σημείωμα ο 87χρονος που σκότωσε τη γυναίκα...

Το Ρέθυμνο αγάπησε και κατευόδωσε τον Παραολυμπιονίκη...

Με θερμές ευχές, μια μεγάλη αγκαλιά και την έκφραση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Ρέθυμνο αγάπησε και κατευόδωσε τον Παραολυμπιονίκη Νίκο Παπαγγελή

Με θερμές ευχές, μια μεγάλη αγκαλιά και την έκφραση...

Ρέθυμνο:Αλλαγή χώρου εκδηλώσεως για την Άλωση της Πόλεως από την Ιερά Μητρόπολη

ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ Ανακοινώνεται ότι η εκδήλωση της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής...