Δήμος Ηρακλείου:3η ομιλία του κύκλου “Μικρές ιστορίες της πόλης”

Ημερομηνία:

«Μικρές ιστορίες της πόλης» με την 3η ομιλία που θα έχει θέμα:
«Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου»

Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Η τρίτη ομιλία έχει το ενδιαφέρον θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου».

Το θέμα της ομιλίας άπτεται του γυναικείου εθελοντισμού στο προπολεμικό και μεταπολεμικό Ηράκλειο, στο κοινωνικό περιβάλλον της πόλης, στην μετεξέλιξη των γυναικείων εθελοντικών συλλόγων στο Λύκειο των Ελληνίδων, στον ρόλο επιφανών γυναικών και λογίων της πόλης κατά την μεταπολεμική εποχή που συνέβαλαν στην ίδρυση του Λυκείου, στην εξέλιξη των τομέων δραστηριοποίησής του, και στα γεγονότα- σταθμούς που καθόρισαν την ιστορία του. Θέματα και προκλήσεις, όπου το Λύκειο των Ελληνίδων σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει.

Ομιλήτριες είναι η κ. Μαρία Κασωτάκη, Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ηρακλείου και η κ. Γωγώ Κουγιουμουτζάκη, Έφορος Φιλολογικού Τμήματος Λυκείου των Ελληνίδων Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Στις «Μικρές ιστορίες της πόλης», αναδεικνύονται και αποκαλύπτονται γεγονότα, ιστορικές περίοδοι, προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή της πόλης με τον πλούσιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και άγνωστες ή ξεχασμένες στιγμές της, που αφηγούνται γνώστες της μικροϊστορίας της.
Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλους τους δημότες της πόλης μας και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Σημαντική ενημέρωση από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας...

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που...

Δήμος Ηρακλείου:Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ για τις προδιαγραφές...

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τις προδιαγραφές του νερού...

Ηράκλειο:Σημαντική ενημέρωση από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας...

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που...

Δήμος Ηρακλείου:Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ για τις προδιαγραφές...

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τις προδιαγραφές του νερού...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η κοινωνία χρειάζεται την προοπτική μιας μεγάλης αλλαγής

Δεν αρκεί η υπόσχεση της ανατροπής της σημερινής συνθήκης. ...

Μέχρι και 13 ώρες εργασίας την ημέρα προβλέπει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Ποιες ανατροπές έρχονται σε ωράριο εργασίας, υπερωρίες και προσλήψεις. Σε...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εγκρίθηκε με 166 υπέρ η Εξεταστική – Δεν θα ελεγχθούν Βορίδης-Αυγενάκης

Δεν “βλέπουμε” ποινική ευθύνη υπουργού δήλωσε, στην Βουλή, ο...

Aλ. Παπαϊωάννου για τα drones στην πυρόσβεση: Εντόπισαν τη φωτιά στου Ζωγράφου μέσα σε 3 λεπτά

“Eίναι τα μάτια της πυροσβεστικής”, τόνισε ο συντονιστής των...