Δήμος Ηρακλείου : Στη 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με θέμα «Η Στρατηγική πρόκληση αξιοποίησης των προγραμμάτων και εκδηλώσεων Άθλησης για όλους ως μοχλοί ανάπτυξης και ενεργητικής ένταξης στη Δια Βίου Άθληση» που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ έδωσε το παρών ο Δήμος Ηρακλείου δια του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη και με τη συμμετοχή στελεχών της ΑΑΗ Α.Ε ΟΤΑ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων ανέλυσαν διεξοδικά την νέα ηλεκτρονική διαλειτουργική βάση για τα προγράμματα και τις εκδηλώσεις Άθλησης για όλους. Πέραν της στρατηγικής για την αξιοποίηση των προγραμμάτων από τους

δήμους της χώρας οι υπεύθυνοι του Υπουργείου ανέπτυξαν το σχεδιασμό και τον καθορισμό του κανονιστικού πλαισίου της διαδικασίας διενέργειας επιτόπιων ελέγχων σε Φορείς υλοποίησης Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους.
Δεδομένου ότι ο αθλητισμός είναι ένα δυναμικό κοινωνικό φαινόμενο, η ανάγκη εναρμόνισης του με τα σημερινά δεδομένα είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Για τους λόγους αυτούς το Υπουργείο Αθλητισμού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό Εθνικό διάλογο για τον αθλητικό νόμο. Ο Δήμος Ηρακλείου έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, καθιστώντας τους ενεργά μέλη της αθλητικής κοινότητας θα είναι παρών στις διεργασίες με στοχευμένες αναφορές για τις διατάξεις της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.