Δήμος Ρεθύμνης:Με δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα”.

Ημερομηνία:

«Σέβομαι τη ζωή, οδηγώ νηφάλιος!»
Με κεντρικό σύνθημα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!», ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συμμετείχε και φέτος στην καθιερωμένη «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», η οποία διοργανώνεται ανελλιπώς τα τελευταία 17 χρόνια σε πόλεις της Ευρώπης.
Στη χώρα μας, πανελλήνιος συντονιστής των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», είναι το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Στόχος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προτροπή των οδηγών αλλά και επιβαινόντων σε οχήματα, σε μια κοινή, συνειδητοποιημένη προσπάθεια για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα», σημαντικό ποσοστό εκ των οποίων προκαλείται από οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Στο Ρέθυμνο, λοιπόν, το βράδυ της π. Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2023, στελέχη της Δ/νσης Πληροφορικής – Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δ. Ρ. , του Δικτύου Εθελοντών Δ.Ρ. «ΡΕθελοντώ» και των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, φιλοξενήθηκαν στην τοπική επιχείρηση αναψυχής «Φράουλες», στην παραλιακή λεωφόρο, προκειμένου να ενημερώσουν τους θαμώνες αλλά και διερχόμενους συμπολίτες για τους σοβαρούς κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, μέσα από διάλογο αλλά και ενημερωτικό υλικό που τους διένειμαν.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στην οποία έλαβε μέρος ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, οι συμμετέχοντες θαμώνες κλήθηκαν να ορίσουν ένα μέλος της παρέας τους ως τον «οδηγό επιστροφής τους στο σπίτι», ο οποίος, φορώντας το ειδικό βραχιολάκι που του χορηγήθηκε, ανέλαβε τη δέσμευση να μην καταναλώσει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προκειμένου να μεταφέρει, στη λήξη της, τους φίλους του με ασφάλεια στον προορισμό τους.
Η ανταπόκριση των νέων που έλαβαν μέρος στη δράση ήταν ενθαρρυντική, γεγονός που επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα της σύμπραξης του Δήμου Ρεθύμνης με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο εστιάζει το σύνολο του έργου του στην προσπάθεια προστασίας ανθρώπινων ζωών που θυσιάζονται κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα που προκαλούν μεθυσμένοι οδηγοί.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης : Σύσκεψη για την...

Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης, με την υποστήριξη...

Δήμος Ρεθύμνης : Σύσκεψη για την...

Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης, με την υποστήριξη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης για την Πρωτομαγιά

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά - Τιμάμε τους νεκρούς της...

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – ΔΣΕ για την Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά 1944-2025 Την Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο για το δίκιο της...

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...