Δωρητής οργάνων σώματος ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Ημερομηνία:

Μήνυμα ζωής εξέπεμψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ανακοινώνοντας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, στην εκδήλωση της 1ης καμπάνιας για τη Δωρεά Οργάνων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που ξεκίνησε το Σάββατο 23 Μαρτίου από το Ηράκλειο, ότι κατέθεσε δήλωση συγκατάθεσης για να γίνει δωρητής οργάνων σώματος μέσω του gov.gr, εισπράττοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε και το συνολικό αριθμό των δωρητών οργάνων στην Ελλάδα που ανέρχεται σε 32.328, καθώς αυτός είναι ο αύξων αριθμός που του παρουσίασε το σύστημα με την κατάθεση της δικής του δήλωσης.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνεχάρη τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Πρόεδρό του Θανάση Εξαδάκτυλο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου να οργανώσει αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι ευτυχής που έγινε δωρητής, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή την καμπάνια λέγοντας ότι μόνο ζωή μπορούν να προσφέρουν οι δωρητές οργάνων σε πολλούς ανθρώπους.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η δωρεά οργάνων σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να θεραπευτούν παρά μόνο με μεταμόσχευση οργάνων, τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την πρωτοβουλία και ενθάρρυνε τους πολίτες να γίνουν δωρητές. Ειδικότερα σημείωσε: «Είμαστε εδώ σήμερα για το δώρο της ζωής. Το θέμα είναι να πάρει ο καθένας από εμάς την απόφαση να γίνει δωρητής οργάνων και εγώ πήρα αυτή την απόφαση και αισθάνομαι πολύ καλά γι αυτό. Όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε ότι μπορούμε να δώσουμε ζωή σε ανθρώπους που υποφέρουν από ασθένειες που δεν θεραπεύονται. Στην Ελλάδα δεν είμαστε μπροστά σε αυτό ενώ έχουμε τις υποδομές και την υψηλού επιπέδου ιατρική υποστήριξη. Ενθαρρύνω όλους να γίνουν δωρητές οργάνων».

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό σύλλογο η δωρεά οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή αλτρουισμού και εθελοντικής προσφοράς καθώς είναι η βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης που είναι και η μόνη θεραπευτική λύση σε τελικά στάδια ανεπάρκειας οργάνων.
Η ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων δεν εξαρτάται μόνο από την Επιστημονική και Τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Εξαρτάται πρωτίστως από την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Μουσική εκδήλωση “Συμπόσιον” με τον Δημήτρη Μαραμή...

Μουσική εκδήλωση "Συμπόσιον" με τον Δημήτρη Μαραμή στις Άνω Αρχάνες...

«Έρχονται τα χειρότερα» λέει συγγενής της μίας...

Τι αναφέρουν κάτοικοι του χωριού μετά το αιμοτοκύλισμα. Ο 90χρονος...

Ηράκλειο:Μουσική εκδήλωση “Συμπόσιον” με τον Δημήτρη Μαραμή...

Μουσική εκδήλωση "Συμπόσιον" με τον Δημήτρη Μαραμή στις Άνω Αρχάνες...

«Έρχονται τα χειρότερα» λέει συγγενής της μίας...

Τι αναφέρουν κάτοικοι του χωριού μετά το αιμοτοκύλισμα. Ο 90χρονος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Αφή της Φλόγας του Αρκαδίου στον 85ο ΑΡΚΑΔΙΟ ΔΡΟΜΟ

ΑΦΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ 85ο ΑΡΚΑΔΙΟ ΔΡΟΜΟ 2 Νοεμβρίου...

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 1 Νοεμβρίου 2025 Το πρωί...

3 Νοεμβρίου γιορτάζει ο Άγιος Γεώργιος ομεθυστής

Άγιος Γεώργιος ο Μεθυστής: έτσι χαρακτηρίζεται από το λαό...