Με αφορμή το εργατικό ατύχημα,που συνέβη στο αεροδρόμιο των Χανίων, φάνηκε η “γύμνια” των αεροδρομίων μας, από άποψης ασφαλείας ,τόσο των χιλιάδων εργαζομένων σαύτα ,όσο και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών μας.
Έπειτα από αυτό, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στέλνει μήνυμα πρόσκληση ,σε κάθε αρμόδιο Φορέα, Κυβέρνηση , Υπουργείο Υγείας, καλώντας τους να φροντίσουν άμεσα ,στην δημιουργία Κέντρου Υγείας στα Αεροδρόμια της Κρήτης, με κατάλληλες υποδομές και στελέχωση από γιατρούς και νοσηλευτές, για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση
περιστατικών και ατυχημάτων.
Είναι λυπηρό, για όλους μας ντόπιους και επισκέπτες, που κάνουμε χρήση των αεροδρομίων της Κρήτης και να μην νιώθουμε το αίσθημα της ασφάλειας..και της άμεσης υγειονομικής δράσης εάν συμβεί κάτι… ατύχημα ή κάτι ξαφνικού ιατρικού συμβάντος
Ένεκα λοιπόν της εντοπισμένης έλλειψης πρωτοβάθμιας δομής, υγειονομικής φροντίδας και ασφάλειας , καλούμε την Κυβέρνηση,να ξεκινήσει άμεσα τη δημιουργίας της υγειονομικής δομής.
Ευθύνη δίνουμε και στις
επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τα αεροδρόμια, τουριστικοί και μη, που όφειλαν από χθές ,αφενός να εντοπίσουν την έλλειψη της υγειονομικής υποδομής, στα αεροδρόμια της Κρήτης ,αφετέρου, να πρωτοστατούσαν για την υγεία καί ασφάλεια τόσο των εργαζομένων τους, αλλά και όλων των χιλιάδων καταναλωτών ,σε υπηρεσίες και προϊόντα, καλώντας την κυβέρνηση για υλοποίηση αυτών.
Επειδή η υγεία όλων μας , είναι το πρώτιστο μέλημα και καθήκον της Πολιτείας, ζητάμε από την Κυβέρνηση άμεσα,να σκύψει στον πρόβλημα, και να υλοποιήσει την πρόταση μας,πριν θρηνήσουμε θύματα αυτής της παράλειψης.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελακη
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306