Ένα εκατομμύριο ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων στο Μαλεβίζι!

Ημερομηνία:

Ευχάριστα νέα για την εκπαιδευτική κοινότητα του Μαλεβιζίου, καθώς έπειτα από την επιτυχή αξιολόγηση των προτάσεων που υπέβαλε ο Δήμος Μαλεβιζίου στο ΕΣΠΑ και εγκρίθηκαν στο σύνολό τους, ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων της περιοχής. Τις σχετικές αποφάσεις ένταξης στο ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Κρήτης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Γιώργου Πετούση.

Πρόκειται για το Γυμνάσιο, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Τυλίσου, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μαράθου, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Ρογδιάς, με το συνολικό προϋπολογισμό των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν να αγγίζει το 1.000.000,00€!

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Προτεραιότητα η επένδυση στην εκπαίδευση. Σε καιρούς δύσκολους για όλους, ωριμάζουμε άρτιες μελέτες και αναζητάμε πόρους από ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς.

Με υπογραφή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ. Τον ευχαριστούμε για τη συνεχή του στήριξη στο Μαλεβίζι.

Σχεδόν 1.000.000 ευρώ για να αναβαθμίσουμε ενεργειακά το Γυμνάσιο, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Τυλίσου, το Δημοτικό Ρογδιάς, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Μαράθου. Συγχαρητήρια στην Τεχνική μας Υπηρεσία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση. Με σταθερά βήματα, συνεχίζουμε».

Σύμφωνα με τις τεχνικές εκθέσεις οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στο κέλυφος κάθε κτιρίου (θερμοπρόσοψη, εξωτερικά κουφώματα), στις εγκαταστάσεις (θέρμανση, ψύξη) καθώς και στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής (Net Metering) ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (Φ/Β) πλαίσια. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων οι σχολικές μονάδες θα ανήκουν στην Α ενεργειακή κατηγορία.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων (θύρες και παράθυρα), εγκατάσταση μονώσεων, τοποθέτηση εξωτερικών θερμοπροσόψεων, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων ενεργειακού συμψηφισμού, αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης με συστήματα καυστήρα και λέβητα πετρελαίου και τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα παιδιά έμαθαν για τα κρητικά βότανα...

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα βότανα στη ΖΩΗ...

Ρήξη: «Η κυβέρνηση παρανομεί και αλλοιώνει μονομερώς...

Σκληρή απάντηση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της...

Τα παιδιά έμαθαν για τα κρητικά βότανα...

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα βότανα στη ΖΩΗ...

Ρήξη: «Η κυβέρνηση παρανομεί και αλλοιώνει μονομερώς...

Σκληρή απάντηση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξένες γλώσσες από το Δημοτικό: Στοχευμένο πρόγραμμα με έμφαση στις δεξιότητες και την τεχνολογία

Νέο ολιστικό πλαίσιο ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην Α΄θμια και Β΄θμια...

Μακροζωία: Δεν είναι θέμα γονιδίων αλλά συνηθειών – Ποτέ δεν αργά για δράση!

Η προσδοκώμενη διάρκεια ζωής δεν είναι γραμμένη στα γονίδιά...