Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχεται η κακοκαιρία «Κάρμελ»

Ημερομηνία:

Συγκεκριμένα, στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σάββοτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.
Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία «Κάρμελ», σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει η κακοκαιρία με την ονομασία Carmel όπως προαποφασίστηκε από τους εταίρους του group της νοτιοανατολικής Ευρώπης υπεύθυνους για την ονοματοδοσία των συστημάτων. Η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες θα επηρεάσει την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος.

Συγκεκριμένα, στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σάββοτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά:

Α. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Το πρωί του Σαββάτου τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και την ανατολική Στερεά.
Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι Κυκλάδες.
Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600-900m). Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Γ. Τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 μποφόρ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του...

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 15...

Ο καιρός για αύριο, Κυριακή 15 Ιουνίου, προβλέπεται αίθριος. Οι...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του...

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 15...

Ο καιρός για αύριο, Κυριακή 15 Ιουνίου, προβλέπεται αίθριος. Οι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Επιμορφωτική και Ενημερωτική Εκδήλωση (Multiplier Event) του Ευρωπαϊκού Έργου GAEA

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο...

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2025 - «Περισσότερα από τα μισά...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών στο Λασίθι

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό...

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου

Αντικαθιστά τον προηγούμενο ΟΕΥ του 2011, αντιμετωπίζει διαχρονικές δυσλειτουργίες,...