Ένας 51χρονος, ο «πυρπολητής» που αναστάτωνε γειτονιές με τους εμπρησμούς

Πώς το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Ηρακλείου έφθασε στην ταυτότητα του

Ένας 51χρονος, ο «πυρπολητής» που αναστάτωνε γειτονιές με τους εμπρησμούς

Ένας 51χρονος Ηρακλειώτης είναι ο άνθρωπος που σύμφωνα με τις ενδελεχείς έρευνες του ανακριτικού γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου κρύβεται πίσω από τα διαδοχικά περιστατικά πυρπόλησης κάδων απορριμμάτων, αναστατώνοντας ολόκληρες γειτονιές στα ανατολικά προάστια. Μάλιστα σε μία περίπτωση οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα.

Τα στελέχη του ανακριτικού γραφείου της Πυροσβεστικής κατάφεραν με την συνδρομή της Ασφάλειας Ηρακλείου να ταυτοποιήσουν τον 51χρονο με τη βοήθεια υλικού από κάμερες ασφαλείας στους τόπους των συμβάντων. Συνολικά ο «πυρπολητής» των ανατολικών προαστίων «χτύπησε» τρεις φορές, ξημερώματα 3 με 6 το πρωί, στις 30 Μαίου, την 1η Ιουνίου και στις 5 Ιουνίου αντίστοιχα, καίγοντας συνολικά 14 κάδους, σε Μπεντεβή, Πατέλες και στην περιοχή της Αγίας Άννας, κοντά στο χώρο της λαϊκής αγοράς. Κοινό στοιχείο σε αυτά τα περιστατικά ένα λευκό επιβατηγό μικρού κυβισμού.

Με την κατάλληλη επεξεργασία και την αξιοποίηση στοιχείων βρέθηκε ότι το όχημα ανήκει στον 51χρονο και έτσι το επόμενο βήμα ήταν να δοθεί σήμα αναζήτησης από την ΕΛ.ΑΣ.

Πράγματι το Σάββατο αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν το εμπλεκόμενο όχημα αλλά και τον οδηγό στην περιοχή του Αλμυρού. Σε ό,τι αφορά τον 51χρονο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο ασταθές πνευματικά και ψυχικά και έτσι σε αυτή τη φάση κρίθηκε επιβεβλημένη η εισαγωγή του σε ψυχιατρική κλινική με τη διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας.

Πάντως σε βάρος του έχει σχηματιστεί από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Ηρακλείου δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση κατά συρροή.cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.